Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ρωσίας: Η αποστολή γερμανικών όπλων στην Ουκρανία θα γίνει βαρύ φορτίο για τον ίδιο τον γερμανικό λαό

Μήνυμα Ρωσίας: Η αποστολή γερμανικών όπλων στην Ουκρανία θα γίνει βαρύ φορτίο για τον ίδιο τον γερμανικό λαό
Η αύξηση των αποστολών δυτικών όπλων στην Ουκρανία αποτελεί βαρύ φορτίο για την οικονομία των δυτικών χωρών, υπογραμμίζει το Κρεμλίνο
Μήνυμα στο Βερολίνο για τις αυξανόμενες αποστολές γερμανικών όπλων στην Ουκρανία, έστειλε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov την Παρασκευή (3/3/2023).
Η αύξηση των αποστολών δυτικών όπλων στην Ουκρανία αποτελεί βαρύ φορτίο για την οικονομία των δυτικών χωρών και επηρεάζει αρνητικά την ευημερία των κατοίκων αυτών των κρατών, δήλωσε ο Peskov.
Προηγουμένως, το Bloomberg ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ενδέχεται να εγείρουν το ζήτημα της μετεγκατάστασης τμήματος της γερμανικής παραγωγής οβίδων στις ΗΠΑ.
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν θέματα αύξησης της παραγωγής όπλων για το Κίεβο, το οποίο δηλώνει όλο και συχνότερα έλλειψη πυρομαχικών.
«Σημειώνουμε τη συνεχιζόμενη πορεία των ΗΠΑ προς την αύξηση των δικών τους αποστολών όπλων και ωθούν τους προστατευόμενους τους στην Ευρώπη - δηλαδή τα κράτη μέλη της ΕΕ - να αυξήσουν παρόμοιες αποστολές», σημείωσε.

Σημαντικό βάρος

«Αυτές οι αυξημένες αποστολές στην Ουκρανία γίνονται σημαντικό βάρος για την οικονομία αυτών των χωρών και επηρεάζει αρνητικά την ευημερία των κατοίκων τους» είπε ο Peskov.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν αυτό εγκυμονεί κίνδυνο επιδείνωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι δεν θα επηρεάσει ριζικά την έκβαση του πολέμου.
«Αλλά είναι γεγονός ότι αυτό θα έκανε τη σύγκρουση μεγαλύτερη και θα προκαλέσει πιο τραγικές συνέπειες για τον ουκρανικό λαό», κατέληξε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης