Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί το Spiegel: Η Ρωσία θα αποκτήσει τον έλεγχο των γειτονικών πόλεων μετά την πτώση του Chasiv Yar

Προειδοποιεί το Spiegel: Η Ρωσία θα αποκτήσει τον έλεγχο των γειτονικών πόλεων μετά την πτώση του Chasiv Yar
Eάν οι Ρώσοι καταλάβουν το Chasiv Yar, θα αποκτήσουν τον έλεγχο πυρών στις πόλεις στις γύρω περιοχές και θα τις καταλάβουν
Η Ρωσία θα αποκτήσει τον έλεγχο σε κοντινές πόλεις μετά την απελευθέρωση του Chasiv Yar, γράφει το Γερμανικό Spiegel.
«Η πόλη βρίσκεται σε έναν στρατηγικά σημαντικό λόφο μεταξύ Konstantinovka και Bakhmut
Πίσω από την πόλη εκτείνεται ένα ανοιχτό έδαφος, εάν οι Ρώσοι καταλάβουν το Chasiv Yar, θα αποκτήσουν τον έλεγχο πυρών στις πόλεις στις γύρω περιοχές και θα τις καταλάβουν.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky έχει προειδοποιηθεί ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απίθανο να μπορέσουν να κρατήσουν την πόλη.
Εάν τεθεί υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό θα μπορούσε να επιταχύνει την προέλασή τους στο Donbass.
«Με την κατάκτηση της Konstantinovka, θα έχουν πρόσβαση σε μια σημαντική γραμμή ανεφοδιασμού στο Donbass, που οδηγεί στο Kramatorsk και στο Slavyansk - τις πιο σημαντικές αμυντικές θέσεις των Ουκρανών στην περιοχή», συνοψίζει το Spiegel.
Ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, προειδοποίησε για τη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και επιτίθεται ενεργά σε όλη τη γραμμή επαφής, γεγονός που οδηγεί σε τακτικές επιτυχίες.
Ονόμασε τον Ivanovskoye και το Chasiv Yar στην κατεύθυνση Kramatorsk στο Donetsk ως τα πιο καυτά σημεία.
Η κατάσταση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στις κατευθύνσεις Krasnoarmeysky (πρώην Pokrovsky) και Kurakhovsky δεν είναι λιγότερο κρίσιμη, διευκρίνισε ο στρατηγός.
O υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης