Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο CEΟ του TicToc - Θέλει να απαγορέψει πλήρως την εφαρμογή ο Biden

ΗΠΑ: Στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο CEΟ του TicToc - Θέλει να απαγορέψει πλήρως την εφαρμογή ο Biden
Το TikTok ανακοίνωσε πριν δυο μέρες ότι περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή
Σχετικά Άρθρα
Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Shou Zi Chew, θα μιλήσει την Πέμπτη 22/3 ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Εκεί, σύμφωνα με το Reuters, θα υποστηρίξει πως η κινέζικη εφαρμογή που έχει συνδρομητές 150 εκατ. Αμερικανούς πολίτες, δεν μοιράστηκε ποτέ δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση, ούτε έλαβε τέτοια αίτημα από μέρους της.
Ο Shou Zi Chew αναμένεται να προσθέσει ότι η μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, δεν ανήκει ούτε ελέγχεται από καμία κυβέρνηση ή κρατική οντότητα.
«Επιτρέψτε μου να το δηλώσω κατηγορηματικά: η ByteDance δεν είναι πράκτορας της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», θα πει στο Κογκρέσο.
Το TikTok ανακοίνωσε πριν δυο μέρες ότι περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή.
«Οι χρήστες του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν το 10% της παγκόσμιας κοινότητάς μας, όμως η φωνή τους αντιπροσωπεύει το 25% των συνολικών προβολών σε όλο τον κόσμο» υπογράμμισε ο Shou Zi Chew.
Η μια μετά την άλλη, οι χώρες της Δύσης ανακοινώνουν πως αποκλείουν τη δημοφιλή κινέζικη εφαρμογή δικτύωσης TikTok από τις υπηρεσιακές συσκευές, υποστηρίζοντας ό,τι συνιστά ένα «απαράδεκτο» επίπεδο κινδύνου για το απόρρητο και την ασφάλεια.
Το TikTok είναι η πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενη πλατφόρμα στο χώρο των social media, έχοντας εξελιχθεί σε ένα βασικό εργαλείο για την προβολή διασημοτήτων, αλλά και για τη διασύνδεση των νέων.
Μέσα σε λίγο χρόνο κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή αμερικανικούς κολοσσούς των social media όπως το Facebook και το Instagram, ξεπερνώντας το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών παγκοσμίως.
Η κυβέρνηση Biden δέχεται ισχυρές να απαγορεύσει πλήρως τη χρήση της δημοφιλούς κινεζικής εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ αλλά για να το κάνει, θα πρέπει να ψηφίσει πρώτα νέα νομοθεσία που θα ενισχύει τις δυνατότητες της εκτελεστικής εξουσίας να παρεμβαίνει στην ελευθερία του λόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης