Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τύμπανα πολέμου στη σινική θάλασσα - Κινεζικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν

Τύμπανα πολέμου στη σινική θάλασσα - Κινεζικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν τα κινεζικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν, σήμερα (31/3/2023)
Σχετικά Άρθρα
Αποφασισμένη να μην υποχωρήσει ούτε χιλιοστό όσον αφορά την Ταϊβάν εμφανίζεται η Κίνα. Λίγα μόλις 24ωρα μετά την αποκάλυψη του Foreign Affairs ότι ο πρόεδρος Xi Jinping «προετοιμάζει την Κίνα για πόλεμο», κινεζικά αεροσκάφη πέρασαν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν.
Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι εννέα κινεζικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν την Παρασκευή (31/3/2023), προσθέτοντας ότι εκτελούσαν περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας. «Οι ενέργειες της Κίνας δημιούργησαν εσκεμμένα ένταση στα Στενά της Ταϊβάν», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι καταδικάζει τις παράλογες ενέργειες.

Η αποκάλυψη του Foreign Affairs

Λίγα μόλις 24ωρα πριν, στις 29 Μαρτίου, το Foreign Affairs προειδοποιούσε ότι η Κίνα είναι αποφασισμένη για ένα πόλεμο μεγάλης κλίμακας και προετοιμάζεται πυρετωδώς με τον πρόεδρο της χώρας Xi Jinping να δίνει το «παράγγελμα» της στρατιωτικής ετοιμότητας Ο κινεζικός στρατός (PLA) και ο λαός πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος στην ετήσια συνεδρίαση του κοινοβουλίου.
Το αμερικανικό περιοδικό εστιάζει στο περιεχόμενο τεσσάρων εκ των ομιλιών του Xi που εκφώνησε κατά τη διάρκεια μιας σειράς συναντήσεων τον τελευταίο καιρό. Σε αυτές τις ομιλίες ο Xi Jinping δήλωσε ότι «προετοιμάζει την Κίνα για πόλεμο». Είπε επίσης πως προέτρεψε τους στρατηγούς του PLA «να μην φοβούνται να πολεμήσουν και να πάρουν δύσκολες αποφάσεις».

Η κινεζική προειδοποίηση για αντίποινα σε επαφές ΗΠΑ με Ταϊβάν

Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι εάν υπάρξει συνάντηση του επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy ή οποιουδήποτε άλλου Αμερικάνου αξιωματούχου με την πρόεδρο της Ταϊβάν Tsai Ing-wen, αυτό θα συνιστά μια μεγάλη πρόκληση που με τη σειρά της θα προκαλέσει αντίποινα.
Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν έδαφος της και έχει πολλές φορές απευθύνει προειδοποιήσεις προς Αμερικάνους αξιωματούχους να μην συναντώνται με την Tsai Ing-wen, διότι θεωρούν πως αυτή η στάση υποδηλώνει και τη στήριξη των ΗΠΑ στην επιθυμία της Ταϊβάν να είναι ανεξάρτητο κράτος.
«Αν έλθει σε επαφή με τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, θα πρόκειται για ακόμη μια πρόκληση που θα παραβιάσει κατάφωρα την αρχή της ενιαίας Κίνας, θα πλήξει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας και θα καταστρέψει την ειρήνη και τη σταθερότητα στο στενό της Ταϊβάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις υποθέσεις της Ταϊβάν, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου.
«Εναντιωνόμαστε σθεναρά σε αυτό και θα λάβουμε οπωσδήποτε μέτρα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης