Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Kiyosaki για Trump: Ο φάρος της ελευθερίας στις ΗΠΑ έχει σβήσει – Η Δικαιοσύνη μετατράπηκε σε πολιτικό όπλο

Παρέμβαση Kiyosaki για Trump: Ο φάρος της ελευθερίας στις ΗΠΑ έχει σβήσει – Η Δικαιοσύνη μετατράπηκε σε πολιτικό όπλο
Ο γνωστός οικονομικός αναλυτής προβλέπει δραματικές πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Ο γνωστός για τις εύστοχες οικονομικές προβλέψεις του, αναλυτής Robert Kiyosaki εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, που όπως έχει επισημάνει, θα έχουν και επιπτώσεις στην οικονομία.
Με αφορμή τη δίωξη του πρώην προέδρου Donald Trump για ασήμαντη υπόθεση, ο ειδικός στα χρηματοοικονομικά Robert Kiyosaki δηλώνει ευθέως πως η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται ως πολιτικό όπλο και αυτή η εξέλιξη θα έχει δραματικές συνέπειες για τις αμερικανικές ελευθερίες.
«Όταν το σύστημα δικαιοσύνης της Αμερικής χρησιμοποιείται ως πολιτικό όπλο… ο φάρος της ελευθερίας, για τον οποίο η Αμερική έχει αγωνιστεί, έχει σβήσει.
Ακόμα κι αν μισείτε τον Trump… αξίζει να χαθεί το δικαστικό μας σύστημα για αυτό το μίσος; Η δικαιοσύνη είναι ανεκτίμητη.
Η δικαιοσύνη είναι απαραίτητη για την ελευθερία μας», έγραψε στην πολιτική του παρέμβαση στο Twitter ο Kiyosaki. Στην αντεπίθεση ο Trump

Εν τω μεταξύ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη τουλάχιστον 37 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων γεγονός που θα τον βοηθήσει στην προεδρική εκστρατεία του για το 2024 και στην πιθανή δικαστική διαδικασία, ανέφερε το Axios.
Ο Trump έχει την υποστήριξη 37 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων μελών στις επιτροπές Δικαιοσύνης και Διαφάνειας.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι, αντιμετωπίζοντας ποινικές κατηγορίες στη Νέα Υόρκη, ο Trump καλεί τους βουλευτές να ξεκινήσουν έρευνα κατά του προέδρου Joe Biden -τον οποίο κατηγορεί επανειλημμένα για διαφθορά αλλά και εναντίον του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Alvin Bragg.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πρώην πρόεδρος «συνομιλεί συχνά τηλεφωνικά με υποστηρικτές όπως ο πρόεδρος της Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων Jim Jordan και η επικεφαλής του Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Elise Stefanik», τους οποίους αποκαλεί «βασικούς παίκτες του στρατοπέδου του».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Trump έχει και την υποστήριξη ενός σημαντικού αριθμού γερουσιαστών.

Εξοργισμένοι επιφανείς Δημοκρατικοί θεωρούν την παραπομπή μεγίστη στρατηγική... ηλιθιότητα

Εξοργισμένη μεγάλη μερίδα Δημοκρατικών υποστηρίζουν ότι η παραπομπή του πρώην προέδρου Donald Trump αποτελεί στρατηγικό λάθος που δίνει γροθιά στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Αμερική.
Μια εξέχουσα προοδευτική οργάνωση περιγράφει το κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου Trump από το δικαστήριο του Μανχάταν ως «ντροπή».
Στις 30 Μαρτίου, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump κατηγορήθηκε μετά από ψηφοφορία ενόρκων μεγάλου δικαστηρίου του Μανχάταν και, σύμφωνα με διαρροές σε πηγές που γνωρίζουν το κατηγορητήριο το οποίο δεν έχει ακόμη αποσφραγιστεί, περιλαμβάνει υποτιθέμενες πληρωμές χρημάτων, κάτω από το τραπέζι, σε πορνοστάρ για να μην αποκαλύψει την... ανάρμοστη σχέση τους, καθώς και υποτιθέμενη οικονομική παραβίαση κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του το 2016.
Το κατηγορητήριο για κακούργημα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει κατατεθεί σφραγισμένο από το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Σύμφωνα με τους New York Times , μέχρι τότε, οι εισαγγελείς που εργάζονται για τον εισαγγελέα, Alvin L. Bragg, «θα έχουν ζητήσει από τον κ. Trump να παραδοθεί και να δικαστεί για κατηγορίες που παραμένουν άγνωστες προς το παρόν».
Μετά την απαγγελία κατηγοριών η Επιτροπή Προοδευτικής Αλλαγής εξέδωσε μια δήλωση στην οποία υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και σοβαρότεροι λόγοι για να παραπεμφεί ο Donald Trump παρά αυτός για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος πρέπει να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις και δεδομένης της σοβαρότητας, φιλελεύθεροι δημοκρατικοί ανησυχούν ότι η απόφαση του εισαγγελέα του Μανχάταν, Alvin Bragg, μπορεί να υπονομεύσει τυχόν μελλοντικές κατηγορίες και την κρίνουν εκ προοιμίου λάθος σε βαθμό... ηλιθιότητας.

Υποκίνησε εξέγερση στο Καπιτώλιο και κατηγορείται για την... Daniels!

«Μετά την υποκίνηση εξέγερσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, την πίεση των τοπικών αξιωματούχων να ανατρέψουν τις εκλογές του 2020, τη λήψη οικονομικών μίζες από ξένες δυνάμεις και πολλά άλλα εγκλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, είναι ντροπιαστικό και εξοργιστικό το γεγονός ότι το πρώτο κατηγορητήριο κατά του Trump αφορά την ... Stormy Daniels.
Ο Adam Green, συνιδρυτής της Επιτροπής Εκστρατείας Προοδευτικής Αλλαγής, δήλωσε.
«Η Επίλεκτη Επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου και οι ηγέτες όπως ο [Εκπρόσωπος] Jamie Raskin [D-Md.] έκαναν τη δουλειά τους», είπε.
«Ήρθε η ώρα για τον Merrick Garland και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνουν τη δική τους».
Ο γερουσιαστής Adam Schiff (D-Calif.), ο οποίος συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στην ώθηση για την παραπομπή του Trump, είπε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) θα έπρεπε να είχε απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του Trump.
«Ήμουν πολύ επικριτικός, όπως γνωρίζετε, για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον ρυθμό της έρευνάς του εν συνόλω, για τις πολλαπλές προσπάθειες του Donald Trump να ανατρέψει τις εκλογές με αποκορύφωμα τη βία της 6ης Ιανουαρίου», είπε ο Schiff στην Andrea Mitchell στο MSNBC.

«Και αν, νομίζω, το είχαν επιδιώξει, δεδομένου ότι βρήκαν επαρκή στοιχεία να κατηγορήσουν τον πρόεδρο, αυτά θα ήταν τα πιο σοβαρά θέματα.
Και αυτά θα πρέπει, να είναι τα πρώτα που θα τεθούν».
Ο Schiff σχολίασε τη μοναδικότητα της κατάστασης και επανέλαβε το πιο συνηθισμένο ρεφρέν μεταξύ των Δημοκρατικών βουλευτών, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου: «Το κατηγορητήριο ενός πρώην προέδρου είναι άνευ προηγουμένου.
Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την παράνομη συμπεριφορά στην οποία έχει εμπλακεί ο Trump.
«Σε ένα έθνος με νόμους πρέπει να λογοδοτούν οι πλούσιοι και ισχυροί, ακόμη και όταν κατέχουν υψηλά αξιώματα.
Ειδικά όταν το κάνουν.
Κάτι διαφορετικό δεν είναι δημοκρατία», έγραψε ο βουλευτής στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης