Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδός εισαγγελέας: Άγνωστο ποιος είναι πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Σουηδός εισαγγελέας: Άγνωστο ποιος είναι πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream
Ερευνούμε τα πάντα αλλά η έρευνα είναι αρκετά περίπλοκη υπογράμμισε ο Σουηδός εισαγγελέας
Σχετικά Άρθρα
Άγνωστο παραμένει ποιος είναι πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream υποστηρίζει ο Σουηδός εισαγγελέας, ο οποίος κάνει λόγο για μια ιδιαίτερα περίπλοκη έρευνα.
«Πιθανότατα θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποιος ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία στη Βαλτική Θάλασσα.
Η έρευνα είναι περίπλοκη.
Ελπίζουμε να βρεθούμε στη θέση να προσδιορίσουμε ποιος διέπραξε αυτό το έγκλημα, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι είναι δύσκολο λόγω των συνθηκών.
Εργαζόμαστε χωρίς όρους, σηκώνουμε κάθε πέτρα και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη» υπογράμμισε ο Σουηδός εισαγγελέας, Mats Ljungqvist.
Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για τα αίτια της καταστροφής των αγωγών, έχουν ήδη κυκλοφορήσει πολλές θεωρίες και φήμες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις έρευνες.

Εικασίες

«Υπάρχουν πολλές πληροφορίες και αναφορές σχετικά με τη δολιοφθορά κατά των αγωγών φυσικού αερίου.
Το περιστατικό αυτό έχει γίνει προφανώς μια ανοιχτή αρένα για διάφορες προσπάθειες επηρεασμού της κοινής γνώμης.
Αυτές οι εικασίες δεν έχουν αντίκτυπο στην εν εξελίξει έρευνα, η οποία βασίζεται σε γεγονότα και σε πληροφορίες που προέκυψαν από αναλύσεις, έρευνες στη σκηνή του εγκλήματος και σε συνεργασία με τις αρχές στη Σουηδία και σε άλλες χώρες» τόνισε ο Ljungqvist.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης