Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Παραδοχή Habeck: Αναποτελεσματικοί και οι… 10 γύροι κυρώσεων στη Ρωσία, καταστρατηγούνται από τις εγχώριες επιχειρήσεις

Γερμανία - Παραδοχή Habeck: Αναποτελεσματικοί και οι… 10 γύροι κυρώσεων στη Ρωσία, καταστρατηγούνται από τις εγχώριες επιχειρήσεις
Ο υπουργός Οικονομίας της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής Οικονομίας Robert Habeck παραδέχεται ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις καταστρατηγούν τα μέτρα και οι κυρώσεις προς τη Ρωσία είναι ανενεργές 
Σχετικά Άρθρα
Καθώς αυξάνεται το συνολικό κόστος για τη γερμανική οικονομία της Ουκρανικής κρίσης στην οποία η Ευρωπαίοι έχουν συρθεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δεν έχει επιτευχθεί ο κύριος στόχος δυτικής συμμαχίας: Να απομονωθεί από το διεθνές οικονομικό κύκλωμα η Ρωσία ώστε να μην μπορέσει την χρηματοδοτήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση η οποία ξεκίνησε στις 254 Φεβρουαρίου 2023.
Όχι μόνο η ρωσική οικονομία δεν κατέρρευσε αλλά έχει διαμορφώσει αντιθέτως ένα διεθνές σύστημα διεθνών συναλλαγών μέσω διεθνών οικονομιών οργανισμών με προεξάρχοντες του BRICS κατορθώνοντας να.. ξεκινήσει την αποδολαριοποίηση του συστήματος των διεθνών συναλλαγών.
Κατά την άποψη του υπουργού Οικονομίας Robert Habeck, οι γερμανικές αρχές πρέπει να λάβουν αυστηρότερα μέτρα κατά των εταιρειών της χώρας αυτής που συναλλάσσονται με τη Ρωσία μέσω τρίτων χωρών και έτσι παρακάμπτουν τις κυρώσεις της ΕΕ. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ πιο έντονα και αποφασιστικά, δήλωσε στην εφημερίδα Funke-Mediengruppe, το Σάββατο 8 Απριλίου 2023.
«Το χρωστάμε αυτό, όχι λιγότερο, στο λαό της Ουκρανίας».
Από την έναρξη του ρωσικού πολέμου κατά της γειτονικής χώρας πριν από 13 μήνες, η ΕΕ έχει δρομολογήσει δέκα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών περιορισμών και άλλων μέτρων.
Για την καλύτερη καταπολέμηση της παράνομης καταστρατήγησης αυτών των κυρώσεων, η Γερμανία θα μπορούσε να διδαχθεί από τη Δανία, για παράδειγμα, δήλωσε ο Robert Habeck .
Τα τελωνεία εκεί αναλύουν πολύ προσεκτικά τις εμπορικές ροές και τα τελωνειακά δεδομένα για ανωμαλίες.
Επισήμανε ότι το κόμμα του είχε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα στα τέλη Φεβρουαρίου για την καλύτερη καταπολέμηση της καταστρατήγησης των κυρώσεων.
«Αυτή τη στιγμή το συζητάμε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και με τους εταίρους μας στην ΕΕ», δήλωσε.
Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών αναφέρθηκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομίας. "Τα καθήκοντα που ορθώς ανέλαβε ο Habeck δεν ανήκουν στα τελωνεία, αλλά στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικονομίας και Ελέγχου Εξαγωγών στον τομέα ευθύνης του", ενημέρωσε εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης