Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Επιμένουμε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στηρίζουμε την Ουκρανία

Ιαπωνία: Επιμένουμε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στηρίζουμε την Ουκρανία
Για την προστασία της διεθνούς τάξης αναφέρει ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα
Η Ιαπωνία επιμένει στις σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Hirokazu Matsuno.
«Για την προστασία της διεθνούς τάξης, ως προεδρεύουσα της G7 και μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ιαπωνία, σε στενή συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, κυρίως με την G7, θα συνεχίσει να ενισχύει τις σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να υποστηρίζει την Ουκρανία» ανέφερε ο Matsuno.
Από τις ιαπωνικές κυρώσεις φαίνεται πως επηρεάζονται περίπου 1.000 Ρώσοι πολίτες και 100 οργανισμοί ενώ έχουν δεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία διαφόρων τραπεζών, όπως π.χ. των Alfa-Bank, VTB, VEB.RF, Novikombank, Otkritie Bank, Promsvyazbank, Rossiya Bank, Sberbank, Sovcombank.
Επιπλέον, η Ιαπωνία έχει εγκρίνει έναν κατάλογο περίπου 800 ειδών, αγαθών και τεχνολογιών που απαγορεύονται για εξαγωγή (π.χ. ημιαγωγοί, εξοπλισμός ασφάλειας θαλάσσης και αεροπορίας, τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, στρατιωτικά προϊόντα) ενώ έχει επίσης απαγορευθεί η προμήθεια ειδών πολυτελείας στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων αξίας άνω των 6 εκατομμυρίων γιεν (περίπου 49 χιλιάδες δολάρια), καθώς και η εισαγωγή χρυσού από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης