Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση κατά του Ιάπωνα πρωθυπουργού Fumio Kishida - Συνέχισε κανονικά την προεκλογική του δραστηριότητα

Επίθεση κατά του Ιάπωνα πρωθυπουργού Fumio Kishida - Συνέχισε κανονικά την προεκλογική του δραστηριότητα
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση του συμβάντος από τις αρχές.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida είναι σώος και αβλαβής μετά την εσπευσμένη απομάκρυνσή του από τους σωματοφύλακές του έπειτα από μικρή έκρηξη, καθώς ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε αλιευτικό λιμάνι στο δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ και συνέχισε κανονικά την προεκλογική του δραστηριότητα.
Αρκετά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, μετέδωσαν ότι αυτοσχέδιος μηχανισμός, κατά τα φαινόμενα «καπνογόνο», εκσφενδονίσθηκε από άνδρα εναντίον του επικεφαλής της κυβέρνησης κι ακούστηκε κρότος, αλλά κατά τα πρώτα στοιχεία δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε αναφέρθηκαν υλικές ζημιές.
Eικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν το πλήθος να μετακινείται προτού ακουστεί έκρηξη και ακολουθήσει καπνός.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε εικόνες που δείχνουν ένα άτομο να καθηλώνεται στο έδαφος από την αστυνομία την ώρα που το πλήθος διαλύεται και μετέδωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη επί τόπου ως ύποπτος για "παρακώλυση εμπορικής δραστηριότητας".
Η αστυνομία της Ουακαγιάμα γνωστοποίησε στο AFP ότι συνελήφθη ένας 24χρονος που προέρχεται από την περιοχή Χιόγκο, στη δυτική Ιαπωνία. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τα κίνητρα της έκρηξης.
k2.JPG
Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μόνον 9 μήνες μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά άνδρα εν μέσω προεκλογικής ομιλίας του.
Η δολοφονία του Abe συγκλόνισε την Ιαπωνία όπως και ολόκληρο τον κόσμο και ανάγκασε το αρχιπέλαγος να αναθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας του.
Η Ιαπωνία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας μετά τη δολοφονία τον Ιούλιο του πρώην πρωθυπουργού Abe στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του.
"Ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη (...)
Η αστυνομία ερευνά για να μάθει τις λεπτομέρειες, αλλά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που ανησύχησα και θορύβησα πολλούς ανθρώπους", σημείωσε ο Kishida σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) σε δηλώσεις που έκανε μπροστά στον σταθμό της Ουακαγιάμα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το μέρος στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό.

"Μια σημαντική προεκλογική εκστρατεία για τη χώρα μας διεξάγεται τώρα και οφείλουμε να εργαστούμε από κοινού και να την φέρουμε εις πέρας", πρόσθεσε.
Ο Kishida, ο οποίος απομακρύνθηκε σώος και αβλαβής από τους σωματοφύλακές του, αναμένεται να μετάσχει και σε άλλη προεκλογική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στην Σίμπα, κοντά στο Τόκιο.
Το σημερινό συμβάν σημειώθηκε ενώ η Ιαπωνία φιλοξενεί αυτό το σαββατοκύριακο υπουργικές συνόδους της G7 στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η σύνοδος των ηγετών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου είναι εξάλλου προγραμματισμένο να γίνει τον Μάιο στη Χιροσίμα.
Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης