Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Νέα μεγάλη απεργία στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου τον Μάιο

Βρετανία: Νέα μεγάλη απεργία στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου τον Μάιο
Προηγήθηκε 10ήμερη απεργία στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, που τελείωσε στις αρχές του Απριλίου
Οι φύλακες ασφαλείας του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου θα απεργήσουν για οκτώ ημέρες τον επόμενο μήνα διεκδικώντας αύξηση των αποδοχών τους, ειδικά τη στιγμή της ενθρόνισης του βασιλιά Κάρολου, ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο Unite.
Περίπου 1.400 πράκτορες μετέχουν στην απεργία αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5, 6, 9, 10, 25, 26 και 27 Μαΐου και θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αναστάτωση και καθυστερήσεις, σύμφωνα με το συνδικάτο. Προηγήθηκε 10ήμερη απεργία στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, που τελείωσε στις αρχές του Απριλίου.
Το αεροδρόμιο είχε ήδη αντιμετωπίσει, πέρυσι την άνοιξη και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, απεργίες και έλλειψη προσωπικού, που προκάλεσαν ατελείωτες ουρές αναμονής, καθυστερήσεις, προβλήματα διαχείρισης των αποσκευών και ακυρώσεις πτήσεων.
Καθώς ο τομέας προσπαθούσε να απορροφήσει την ανάκαμψη της ζήτησης, το Heathrow έπρεπε επίσης να περιορίσει τον αριθμό των επιβατών που διέρχονταν καθημερινά από τις εγκαταστάσεις του.
Η Βρετανία συγκλονίζεται εδώ και μήνες από επαναλαμβανόμενες απεργίες σε πολλούς τομείς με αίτημα καλύτερες αποδοχές απέναντι στις αυξήσεις των τιμών που ξεπερνούν το 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης