Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Βουτιά» 25% για τη μετοχή της Bed Bath & Beyond - Δεν είναι απειλή για τον κλάδο λιανικής η χρεοκοπία της

ΗΠΑ: «Βουτιά» 25% για τη μετοχή της Bed Bath & Beyond - Δεν είναι απειλή για τον κλάδο λιανικής η χρεοκοπία της
Η πτώση της Bed Bath & Beyond δεν αποτελεί απειλή για τον ευρύτερο τομέα λιανικής και ορισμένες εταιρείες, όπως η Walmart Inc, η Amazon.com Inc, η Target και η Williams-Sonoma Inc θα κερδίσουν μερίδιο αγοράς και θα έχουν οριακό όφελος στα έσοδα
Σχετικά Άρθρα
«Βουτιά» 25% καταγράφουν οι μετοχές της Bed Bath & Beyond Inc, μια μέρα αφότου η μακροχρόνια προσπάθεια της εταιρείας οικιακών ειδών να διασωθεί απέτυχε οριστικά, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χρεοκοπία.
Την προηγούμενη μέρα 23/4, η πάλαι ποτέ ισχυρή αμερικανική εταιρεία είχε προσφύγει στο κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα και είχε ανακοινώσει ότι είχε ξεκινήσει μια διαδικασία εκκαθάρισης αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κεφάλαια για να παραμείνει στη ζωή.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του κεφαλαίου 11 για να προχωρήσει στην πώληση ορισμένων ή και όλων των περιουσιακών της στοιχείων.
Η αποτυχημένη στρατηγική merchandising, η μείωση των δαπανών για οικιακά είδη από τους Αμερικανούς που πλήττονται από τον πληθωρισμό και ο σκληρός ανταγωνισμός από εταιρείες όπως η TJ Maxx της TJX και η Target Corp οδήγησαν την Bed Bath & Beyond Inc στην κατάρρευση καθώς αυξάνονταν οι ζημιές της και ξέμενε από ρευστότητα.
«Η κατάσταση της εταιρείας είχε επιδεινωθεί πριν από τον Covid, με τον Covid πήγε στα άκρα. Έγινε κακή διαχείριση κατά τη διάρκεια του Covid, καθώς η εταιρεία χρησιμοποίησε μετρητά για να αγοράσει τις μετοχές της διατηρώντας ένα αξιοσέβαστο απόθεμα στο κατάστημα που θα προσέλκυε πελάτες», δήλωσε ο Thomas Hayes, πρόεδρος και διευθύνων μέλος στο Great Hill Capital.
Ωστόσο, η πτώση της Bed Bath and Beyond δεν αποτελεί απειλή για τον ευρύτερο τομέα λιανικής και ορισμένες εταιρείες, όπως η Walmart Inc, η Amazon.com Inc, η Target και η Williams-Sonoma Inc πρόκειται να κερδίσουν μερίδιο και ένα οριακό όφελος στα έσοδα, είπαν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης