Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλώνει ο λογαριασμός: H Ουκρανία θα ζητήσει επιπλέον 18 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2024

Μεγαλώνει ο λογαριασμός: H Ουκρανία θα ζητήσει επιπλέον 18 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2024
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Συμβούλιο της ΕΕ συμφώνησε σε μια δέσμη δεσμεύσεων που θα επιτρέψει στην ΕΕ να παράσχει πιστωτική υποστήριξη στην Ουκρανία ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023 - Τεράστιες οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας
Η Ουκρανία το 2024 ενδέχεται να χρειαστεί επιπλέον 18 δισεκατομμύρια ευρώ οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το Bloomberg , επικαλούμενο τον Ουκρανό υπουργό Οικονομικών Sergii Marchenko .
«Φυσικά, αυτό (το ποσό της οικονομικής βοήθειας) εξαρτάται από τη στρατιωτική εκστρατεία, αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το υπάρχον ποσό των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ», επισήμανε ο Marchenko στο περιθώριο άτυπης συνάντησης με Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και επικεφαλής κεντρικών τραπεζών στη Σουηδία .
Το Bloomberg διευκρινίζει ότι μιλάμε για πιθανή οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2024.
Σύμφωνα με τον Sergii Marchenko, οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Κιέβου θα είναι «τεράστιες».
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Συμβούλιο της ΕΕ συμφώνησε σε μια δέσμη δεσμεύσεων που θα επιτρέψει στην ΕΕ να παράσχει πιστωτική υποστήριξη στην Ουκρανία ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023.
Στα μέσα Απριλίου, ο Marchenko ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα του ουκρανικού προϋπολογισμού είναι περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα, τα δύο τρίτα του προϋπολογισμού προέρχονται από ξένα δάνεια και επιχορηγήσεις, ενώ τα τρία τέταρτα των δαπανών του προϋπολογισμού πέφτουν σε στρατιωτικές ανάγκες.
Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov προέβλεψε ότι το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας θα μπορούσε να αυξηθεί στα 173 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης