Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί βλέπουν έλλειψη πυρομαχικών στη Ρωσία και … διχόνοια με Prigozhin

Οι Βρετανοί βλέπουν έλλειψη πυρομαχικών στη Ρωσία και … διχόνοια με Prigozhin
Η Ρωσία δεν έχει αρκετά πυρομαχικά για να πετύχει στην επίθεση της αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Για έλλειψη πυρομαχικών στο ρωσικό στρατό κάνει λόγο η Μ. Βρετανία, η οποία βλέπει και διχασμό στο εσωτερικό του ρωσικού στρατεύματος, και συγκεκριμένα μεταξύ της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας και του ρωσικού ιδιωτικού στρατού της Wagner, του Yevgeny Prigozhin.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας αναφέρεται αφενός στην αποπομπή του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας, Mikhail Mizintsev, ο οποίος ήταν αρμόδιος με τα logistics του ρωσικού στρατού και αφετέρου στην αντιπαράθεση μεταξύ του υπ.Άμυνας Sergei Shoigu με τον Prigozhin σχετικά με την έλλειψη όπλων και πυρομαχικών της Wagner που μάλιστα φέρεται να απείλησε ακόμα και με αποχώρηση από το Bakhmut.

Πρόβλημα με τα logistics

«Στις 27 Απριλίου 2023, μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με τον ρωσικό στρατό ισχυρίστηκαν ότι ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Mikhail Mizintsev αποπέμφθηκε.
Ο Mizintsev ήταν υπεύθυνος για τη στρατιωτική επιμελητεία και ήταν στη θέση αυτή για μόλις 8 μήνες.
Η αποπομπή του Mizintsev δεν επιβεβαιώθηκε αμέσως, αλλά οι εικασίες για το μέλλον του, υπογραμμίζουν ότι τα προβλήματα logistics παραμένουν στο επίκεντρο της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Δεν έχουν πυρομαχικά

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, «η Ρωσία δεν έχει αρκετά πυρομαχικά για να πετύχει στην επίθεση της».
«Η έλλειψη πυρομαχικών οδηγεί σε εσωτερικές διαιρέσεις, κυρίως μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και του Ομίλου Wagner.
Η Ρωσία εξακολουθεί να δίνει ύψιστη προτεραιότητα στην κινητοποίηση της αμυντικής της βιομηχανίας, αλλά εξακολουθεί να αποτυγχάνει στο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής του πολέμου.
Ενώ οι πολιτικοί ηγέτες της Ρωσίας επιμένουν να απαιτούν επιτυχία στο πεδίο της μάχης, οι επαγγελματίες των logistics της Ρωσίας έχουν κολλήσει» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η αντιπαράθεση

Στην αντιπαράθεση πάντως μεταξύ της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας και της Wagner αναφέρεται και το αμερικανικό think tank, Institute for the Study of War.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, φέρεται να κυκλοφόρησε μια επιστολή του Shoigu προς τον Prigozhin την περασμένη εβδομάδα, με ημερομηνία 23 Απριλίου.
Σε αυτήν ο Shoigu απαντά στις απειλές του Prigozhin να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Bakhmut, εάν δεν του δώσουν άμεσα τα απαραίτητα πυρομαχικά και οβίδες, με τον Prigozhin στη συνέχεια να υποστηρίζει πως οι δεσμεύσεις του υπουργείου δεν επαρκούν για να ολοκληρώσει η Wagner την αποστολή που της έχει ανατεθεί.

Μεγάλα αποθέματα όπλων

Ωστόσο, την 1η Μαΐου ο Prigozhin επανεμφανίστηκε υποστηρίζοντας ότι η Wagner έχει μεγάλα αποθέματα όπλων, τα οποία απέκτησε από τον ουκρανικό στρατό, μετά την κατάληψη της Soledar.
Επιπλέον, εμφανίζεται να καυχιέται ότι έχει στην κατοχή του όπλα που μπορούν να στηρίξουν «στρατό εκατομμυρίων», αναφέροντας μάλιστα πως θα ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει τον οπλισμό αυτό με τους πόρους που ζητά η Wagner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης