Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία χτυπά σκληρά και παντού την Ουκρανία – Shoigu: 15.000 νεκροί Ουκρανοί τον Απρίλιο

Η Ρωσία χτυπά σκληρά και παντού την Ουκρανία – Shoigu: 15.000 νεκροί Ουκρανοί τον Απρίλιο
Διασφαλισμένα τα όπλα για τον ρωσικό στρατό για το 2023 είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Η Ρωσία χτυπά σκληρά και παντού, σε όλη την πρώτη γραμμή του μετώπου την Ουκρανία υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος επισήμανε πως κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι η έγκαιρη προμήθεια των όπλων.
Ο Shoigu, κατά τη συνάντηση που είχε με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Ρωσίας, είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν σε όλη τη γραμμή επαφής και ότι παρά «την άνευ προηγουμένου στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση», έχει καταφέρει να επιφέρει σημαντικά πλήγματα και μεγάλες απώλειες στους Ουκρανούς.
Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Ρωσία επιτίθεται με επιτυχία σε όλες τις αποθήκες των Ουκρανών όπου και φυλάσσονται τα όπλα που δίνονται από τη Δύση.

Ενισχύουμε την παραγωγή μας

Αφού σημείωσε ότι η προμήθεια όπλων είναι η πλέον κρίσιμη παράμετρος για την επιτυχία της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, ο Shoigu υπογράμμισε πως η Μόσχα έχει λάβει μέτρα για να ενισχύσει την παραγωγή όπλων της για να υποστηρίξει τον πόλεμο.
«Η επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την έγκαιρη αναπλήρωση όπλων και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού.
Η ηγεσία της χώρας έχει θέσει στις αμυντικές επιχειρήσεις καθήκον να αυξήσουν τον ρυθμό και τον όγκο της παραγωγής σε σύντομο χρονικό διάστημα» επισήμανε ο Shoigu.

Διασφαλισμένα τα όπλα για φέτος

Επιπλέον, ο Shoigu τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός έχει όλα τα πυρομαχικά που χρειάζεται στο πεδίο της μάχης για φέτος, αν και κάλεσε έναν μεγάλο ρωσικό παραγωγό πυραύλων να διπλασιάσει επειγόντως την παραγωγή πυραύλων υψηλής ακρίβειας.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η ρωσική αμυντική βιομηχανία Tactical Missiles Corporation, η οποία παράγει, μεταξύ άλλων, πυραυλικά συστήματα, αντιραντάρ και άλλους πυραύλους, ξεκίνησε νέους τύπους όπλων.
«Για ορισμένους από τους πιο πρόσφατους τύπους όπλων, η εταιρεία μεταπήδησε στη μαζική παραγωγής, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδια ανάπτυξης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνολικά, η επιχείρηση εκπληρώνει την εντολή της κρατικής άμυνας εγκαίρως, αλλά τώρα είναι απαραίτητο να διπλασιαστεί ο όγκος παραγωγής όπλων υψηλής ακρίβειας στο συντομότερο δυνατό χρόνο» υπογράμμισε ο Shoigu, επισημαίνοντας πως ο ρωσικός στρατός έχει ήδη λάβει αρκετά πυρομαχικά για να προκαλέσει «αποτελεσματική ζημιά» στον εχθρό, ενώ επισήμανε πως η αμυντική βιομηχανία καλύπτει τις ανάγκες του στρατού και του ναυτικού.

Οι Ουκρανοί έχασαν 15.000 στρατιώτες τον Απρίλιο

Σύμφωνα με τον Shoigu, οι Ουκρανοί υπέστησαν τεράστιες απώλειες στις μάχες του Απριλίου.
Όπως είπε, το Κίεβο έχασε περισσότερους από 15.000 στρατιώτες και 430 τεθωρακισμένα οχήματα με αποτέλεσμα, οι απώλειες των Ουκρανών να είναι κατά ένα τρίτο περισσότερες σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο.
Επιπλέον, μόνο τον Απρίλιο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 8 αεροσκάφη και 277 drones ενώ κατέστρεψαν 18 οχήματα μάχης πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, 225 πυροβόλα και όλμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης