Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wagner: Οι Ουκρανοί χάνουν κάθε μέρα 600 στρατιώτες στο Bakhmut - Εμπρηστικός Blinken για δολοφονία Putin

Wagner: Οι Ουκρανοί χάνουν κάθε μέρα 600 στρατιώτες στο Bakhmut  - Εμπρηστικός Blinken για δολοφονία Putin
Οι ουκρανικές δυνάμεις στέλνουν σαν πρόβατα στη σφαγή 600 πολίτες καθημερινά στο φλεγόμενο Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
(upd 6) Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας εγκληματικά φέρνουν 400 ως 600 άνδρες καθημερινά στο Bakhmut (το Artemovsk για τους Ρώσους), στέλνοντας τους σαν πρόβατα στη σφαγή, και κάθε μέρα και χάνουν τον ίδιο αριθμό ανθρώπων, δηλώνει ο ιδρυτής της Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, ενώ «απομένουν περίπου 2,5 χιλιόμετρα για να διανύσουμε - ώστε να κατακτήσουμε την πόλη», όπως επισημαίνει, σε βίντεο που αναρτήθηκε το Σάββατο 6/5 στο κανάλι Telegram της υπηρεσίας Τύπου του.
Οι μονάδες της PMC Wagner εργάζονται σε κλιμακωτά βήματα την ώρα που οι εχθρός δεν εξοικονομεί πυρομαχικά, ενώ ένας επαρκής αριθμός διαφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων ξένης κατασκευής, και μεγάλος αριθμός drones ενεργούν, ωστόσο προχωράμε», όπως είπε, στον απόηχο του περίεργου γεγονότος που συνέβη μετά την επίθεση με δύο drones στο Κρεμλίνο, κατά το οποίο ένα Ουκρανικό drone, Bayraktar τουρκικής κατασκευής… βρέθηκε πάνω από το Κίεβο και οι Ουκρανοί το κατέρριψαν, λέγεται ότι ρώσοι κατάφεραν να μπλοκάρουν το σήμα του και το ανακατεύθυναν προς το Κίεβο.
Το ερώτημα είναι τα drones εκτοξεύονται κοντά στην ζώνη του μετώπου, στην Ανατολική Ουκρανία… τι ήθελε τόσο κοντά στο Κίεβο το Bayraktar;
Εν τω μεταξύ, νέες απειλές και τελεσίγραφα στη Μόσχα στέλνει ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner θα φύγουν από το Bakhmut στις 10 Μαΐου.
Αιτία για αυτήν την απειλή - που δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται - αποτελεί, σύμφωνα με τον Prigozhin, ότι οι δυνάμεις του δεν διαθέτουν τον κατάλληλο οπλισμό και τα αναγκαία πυρομαχικά έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με την ίδια ένταση απέναντι στις ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut.
Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν οι προτροπές του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken στην Ουκρανία να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Blinken: Δολοφονία Putin

Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να σκοτώσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, ή να κάνει οτιδήποτε άλλο αποφασίσει ο Πρόεδρός της Volodmyr Zelensky κρίνοντας ότι με μία τέτοια κίνηση μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας... τότε οφείλει να το πράξει, απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, σε συνέντευξη από το C-Span, ερωτώμενος για την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο.
Όπως είπε ερωτώμενος για το ποια είναι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών σε τέτοιες επιθέσεις κατά της ρωσικής ηγεσίας ή κατά άλλων μαχητών από την Ουκρανία:
«Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά έγινε... θα ήμουν πολύ σκεπτικός με όσα ακούγονται και δεν πρέπει να βασιστούμε σε εικασίες αλλά σε γεγονόταν...
Γενικότερα: Όπως είπα και όπως είπαμε, όταν πρόκειται για την Ουκρανία, η οποία δέχεται καθημερινές επιθέσεις, και όχι μόνο οι απίστευτα θαρραλέες στρατιωτικές δυνάμεις της, αλλά οι πολίτες της, οι άνδρες γυναίκες και τα παιδιά της, δέχονται επιθέσεις σε καθημερινή βάση, από τη ρωσική επιθετικότητα, και βομβαρδίζονται έξω από τα σπίτια τους, τα διαμερίσματά τους, τους δρόμους τους, τα παιδιά τους σκοτώνονται, οι οικογένειες που διαλύονται... αφήνουμε στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς θα αμυνθεί και πώς θα προσπαθήσει να πάρει πίσω το εδάφός που της έχει καταληφθεί παράνομα από τη Ρωσία τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες και πηγαίνει πίσω στο 2014, πίσω σε αυτήν.
Για να είμαι σαφής, αν μια τέτοια απόφαση κρίνει πως πρέπει να λάβει η Ουκρανία, σχετικά με το πώς θα αμυνθεί, πώς θα πάρει πίσω το έδαφός της, πώς θα αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της, ας το αποφασίσει η ίδια.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο

 Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλησαν επίθεση κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) τέσσερις φορές το πρωί του Σαββάτου 6/5 χρησιμοποιώντας βλήματα πυροβολικού των 155 mm, σύμφωνα με την αποστολή του DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας (JCCC). Σύμφωνα με την αποστολή, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν 16 οβίδες σε τρεις συνοικίες του Donetsk σε 30 λεπτά.
Η Ρωσία λέει ότι οι δυνάμεις της που εξάλειψαν την ουκρανική ομάδα ανίχνευσης βρίσκεται στη νότια περιοχή του Donetsk
Ο Alexander Gordeyev, εκπρόσωπος της ομάδας μάχης East, είπε επίσης ότι ένας αυτοκινούμενος όλμος Tulpan κατέστρεψε μια ουκρανική στρατιωτική τοποθεσία στη Velikaya Novosyolka και εξουδετέρωσαν μια ουκρανική ομάδα αναγνώρισης αποτελούμενη από τέσσερις στρατιώτες στα νότια της περιοχής του Donetsk, δήλωσε στο TASS.
"Μονάδες εμπρός της ομάδας μάχης East εντόπισαν μια ομάδα αναγνώρισης του εχθρού που κινούνταν νότια του οικισμού Novomikhailovka.
Η ομάδα εξαλείφθηκε με υποστήριξη πυροβολικού και τέσσερις μαχητές εξουδετερώθηκαν", είπε.
Στο Ugledar, οι ρωσικές δυνάμεις με τα Lancet κατέστρεψαν ένα εχθρικό τεθωρακισμένο όχημα με πέντε μαχητές, ενώ μη- επανδρωμένα αεροσκάφη - καμικάζι κατέστρεψαν δύο βρετανικά οβιδοβόλα, ένα βρετανικό οβιδοφόρο και ενός αντιαεροπορικού συστήματος Buk-M1 που χρησιμοποιείται από την Ουκρανία κοντά στη Maksimovka, ενώ ένα Krasnopol υψηλής ακρίβειας κατέστρεψε ένα ελαφρύ ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα ρυμούλκησης πολλαπλών χρήσεων κοντά στον οικισμό Malye Shcherbaky, είπε.
Τα συστήματα αεράμυνας Tor και Strela-10 κατέρριψαν τρία drones σταθερής πτέρυγας, είπε ο Gordeyev.

Οι Ουκρανοί έχασαν 185 στρατιωτικούς στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 185 Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους στο Donetsk, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (6/5/2023) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
Επίσης οι Ρώσοι κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 4 οχήματα, δύο οβιδοβόλα D-20 και ένα D-30.
Συνδυασμένα πυρά αεροπορίας και πυροβολικού έπληξαν 85 μονάδες πυροβολικού της Ουκρανίας σε 104 περιοχές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα αμερικανικό ραντάρ AN/TPQ-48 καταστράφηκε επίσης στην περιοχή Verkhnekamenka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk.
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε επίσης 32 ουκρανικά drones μέσα σε μια μέρα ενώ αναχαιτίστηκαν 3 πύραυλοι HIMARS και ένας HARM.

Εξουδετερώθηκαν Ουκρανοί σαμποτέρ στο Kupyansk

Στρατιώτες της ομάδας μάχης «Δύση» εξουδετέρωσαν τέσσερις ομάδες Ουκρανών σαμποτέρ τις τελευταίες ώρες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Δύναμης Sergey Zybinsky.
«Στην επιχειρησιακή δραστηριότητα στην περιοχή Kupyansk, στρατιώτες της δύναμής μας εντόπισαν και εξουδετέρωσαν τέσσερις ομάδες εχθρικών σαμποτέρ από την 14η και την 92η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία την τελευταία ημέρα», είπε ο Zybinsky.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές δυνάμεις ανέκοψαν τις προσπάθειες των ουκρανικών μονάδων στην πρώτη γραμμή κοντά στις θέσεις Novomlynsk και Novoseleovskoye.
«Τα πληρώματα των ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-28 της στρατιωτικής αεροπορίας της ομάδας Δύση έπληξαν τις περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού της 101ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας κοντά στο χωριό Gorki», ανέφερε.
Είπε επίσης ότι τα πυρά πυροβολικού από οβίδες Msta-B κατέστρεψαν μια αποθήκη εχθρικών πυρομαχικών στην περιοχή Bochkovo.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν υπερηχητικό πύραυλο Kinjal

Η Ουκρανία δήλωσε ότι κατέρριψε για πρώτη φορά ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο τύπου Kinjal στη διάρκεια αεροπορικών πληγμάτων που εξαπέλυσε η Μόσχα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (4/5).
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε χαρακτηρίσει τον πύραυλο Kinjal, κατά την πρώτη παρουσίασή του το 2018, «ιδανικό όπλο», γιατί είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτισθεί από την αντιαεροπορική άμυνα του αντιπάλου.
«Συγχαίρω τον ουκρανικό λαό για αυτό το ιστορικό γεγονός», ανέφερε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο στρατηγός Mykola Oleschuk.
«Ναι, καταρρίψαμε τον πύραυλο Kinjal, που δεν έχει ισοδύναμο», είπε.
Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, ο πύραυλος καταρρίφθηκε από σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot πάνω από το Κίεβο γύρω στις 02:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη 4/5.
Η Ουκρανία ζήτησε από τους συμμάχους της στη Δύση να τη βοηθήσουν ώστε να ενισχύσει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνάς της. Καθ΄όλη τη διάρκεια του χειμώνα, η Μόσχα βομβάρδιζε τις ενεργειακές υποδομές της χώρας.
Και στα μέσα Απριλίου το Κίεβο έλαβε τους πρώτους του Patriot, που θεωρούνται ένα από τα πιο τελειοποιημένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε δηλώσει πως οι Patriot θα ενίσχυαν «σημαντικά» την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στα ρωσικά πλήγματα.

Έτοιμοι να αντικαταστήσουν τους Wagner, εάν υλοποιήσει την εξαγγελία του ο Prigozhin, δηλώνουν οι Τσετσένοι καταδρομείς Akhmat

Η μονάδα των Τσετσένων καταδρομέων των ειδικών δυνάμεων Akhmat είναι έτοιμη να αντικαταστήσει μαχητές των Wagner στην πόλη Bakhmut (Artyomovsk), έγραψε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov στο Telegram, όπως μεταδίδει το Tass.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του ιδρυτή των Wagner σχετικά με τα σχέδια παράδοσης των θέσεων της εταιρείας στις δυνάμεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Kadyrov είπε: «Εάν ο μεγαλύτερος αδελφός Prigozhin και οι μαχητές Wagner φύγουν, το Γενικό Επιτελείο θα χάσει μια έμπειρη μονάδα μάχης, αλλά η νεότερη η μονάδα Akhmat θα τους αντικαταστήσει στο Artyomovsk».
«Εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, οι μαχητές μας είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και να καταλάβουν την πόλη.
Ωστόσο, θα θέλαμε τα τελευταία δύο χιλιόμετρα που απομένουν να καταληφθούν όχι εις βάρος της ζωής των πολεμιστών μας αλλά ως αποτέλεσμα αμοιβαίας κατανόησης, υποστήριξης και αποφασιστικότητας διοικητών και στρατιωτών», σημείωσε ο Kadyrov.
«Τα συμφέροντα του κράτους και της ασφάλειας της χώρας πρέπει να προηγηθούν.
Μόλις τελειώσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, θα ήθελα να βγούμε όλοι νικητές και όλοι οι στρατιώτες, οι διοικητές και οι Ρώσοι πατριώτες να σταθούν όλοι μαζί δίπλα ο ένας στον άλλο», πρόσθεσε ο Kadyrov.
Τις τελευταίες ώρες πάντως οι Ουκρανοί διακινούν ένα διαφορετικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι Ρώσοι επιστρατεύουν μαχητές Wagner από άλλες περιοχές για να τους στείλουν στο Bakhmut, προς αντικατάσταση των δυνάμεων του στρατιωτικού ομίλου που ήδη επιχειρούν εκεί.
Η διαβεβαίωση έρχεται, την στιγμή που....

Η Wagner φεύγει από το Bakhmut στις 10/5

Τελεσίγραφο στη Μόσχα στέλνει ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin, πως οι δυνάμεις της Wagner θα φύγουν από το Bakhmut στις 10 Μαΐου.
Αιτία για αυτήν την απειλή - που δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται - αποτελεί, σύμφωνα με τον Prigozhin, ότι οι δυνάμεις του δεν διαθέτουν τον κατάλληλο οπλισμό και τα αναγκαία πυρομαχικά έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με την ίδια ένταση απέναντι στις ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut.
Στο βίντεο που ανήρτησε ο Prigozhin καταφέρεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, στην οποία και αποδίδει τις ευθύνες για τις απώλειες που υπέστη η Wagner ενώ επιτίθεται εκ νέου κατά του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Sergei Shoigu και του επικεφαλής των ρωσικών δυνάμων, Valery Gerasimov.

ΗΠΑ: Η Ουκρανία έχει όλα τα απαραίτητα για αντεπίθεση τις επόμενες εβδομάδες

«Ο Ουκρανός Πρόεδρος Vladimir Zelensky είναι ο αρχιστράτηγος, αυτός πρέπει να αποφασίσει πού θα επιχειρήσει ο στρατός του και πότε και υπό ποιες συνθήκες», ανέφερε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Kirby.
«Αυτό που μπορώ να σας πω όμως, είναι ότι ανεξάρτητα από το πότε ή πού και ποιες μονάδες θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει για να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις εντός της χώρας του, έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται για να το κάνει αυτό τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ανέφερε ο Kirby.
Η Ουκρανία έχει λάβει το 98% των πάντων, οι δυνάμεις του λένε ότι πρέπει να είναι σε θέση να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις την άνοιξη, τις εβδομάδες και τους επόμενους μήνες».

Βομβαρδίζουν την Zaporizhia οι Ουκρανοί για να ελέγξουν την Ρωσική αεράμυνα

Στις αρχές Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) εξαπέλυσαν μαζικά πλήγματα στους οικισμούς της περιοχής Zaporozhye κοντά στη γραμμή επαφής, για να ελέγξουν την αεράμυνα των ρωσικών δυνάμεων πριν από την προγραμματισμένη επίθεση, ανέφερε ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Rogov.

«Εξερευνούν, ψάχνουν πού μπορούν να χώσουν τη μύτη τους, πού μπορούν να δράσουν.
Παρακολουθούν την ταχύτητα απόκρισής μας, την ανάπτυξη συστημάτων αεροπορικής άμυνας, τη θέση των κρυμμένων σημείων ασφάλειας
Σύμφωνα με τον Rogov, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ζημιά στους αμάχους.
«Ένα χτύπημα με όγκο δύο ή τριών οβίδων στοχεύει σε θύματα, σε πολυσύχναστα μέρη.
Φτάνουν εκεί υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ασθενοφόρο, πυροσβέστες, που αρχίζουν να βοηθούν τα θύματα.
Και εκείνη τη στιγμή, όταν συγκεντρώνεται ο μέγιστος αριθμός ανθρώπων στο σημείο, οι Ουκρανοί ρίχνουν περισσότερες οβίδες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κινήματος, οι μέθοδοι του ουκρανικού στρατού εξηγούνται από την επιθυμία του Κιέβου να εκφοβίσει τους κατοίκους και να τους απομακρύνει από τη γη τους.

Εκκένωση οικισμών στη γραμμή επαφής

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκαν μερικώς 18 υπό ρωσική κατοχή κοινότητες στην περιοχή της Zaporizhia.
Οι Ουκρανοί τις τελευταίες ώρες ενέτειναν τους βομβαρδισμούς των κοινοτήτων που βρίσκονται σε άμεση εγγύτητα με τη γραμμή επαφής.
«Γι΄αυτόν τον λόγο, αποφασίστηκε να απομακρυνθούν κατά πρώτον τα παιδιά με τους γονείς τους, οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με αναπηρίες, οι ασθενείς στα νοσοκομεία, από τα πυρά του εχθρού και να μεταφερθούν στο εσωτερικό της περιοχής» ανακοίνωσε η Μόσχα διαβεβαιώνοντας πως η απομακρύνσεις αυτές θα είναι προσωρινές.
Ανάμεσα στις 18 αυτές κοινότητες είναι η Energodar, η πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia, που τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από τον Μάιο του 2022 και έχει τεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο πυρών, προκαλώντας φόβους για καταστροφή.


Πρώην αξιωματούχος CIA: οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο

Ο πρώην αξιωματούχος στον τομέα πληροφοριών της CIA, Larry Johnson, υποστηρίζει ότι η απόφαση για την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο ελήφθη από τις ΗΠΑ.
Η επίθεση της Τετάρτης (3/5), η οποία είναι πιθανό να είχε στόχο τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ανακόπηκε από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που απενεργοποίησαν τα drones προτού προλάβουν να φτάσουν στο στόχο τους.
Σύμφωνα με τον Johnson, η επίθεση έχει το αποτύπωμα της κυβέρνησης Biden και του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, επειδή «οι αποφάσεις για τέτοιες επιθέσεις δεν λαμβάνονται στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσιγκτον».
«Η Ουάσιγκτον πρέπει να καταλάβει ξεκάθαρα ότι το γνωρίζουμε», είπε ο Johnson μιλώντας στον ιστότοπο Summit News.
Αν και η επίθεση, στην οποία η Ουκρανία αρνείται ότι εμπλέκεται, απέτυχε στον τακτικό της στόχο, ήταν εξαιρετικά «συμβολική», σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο της CIA.
«H επίθεση δεν προκάλεσε σημαντική ζημιά.
Ωστόσο η άποψή μου είναι ότι αυτή θα εμψυχώσει τη Ρωσία, δεν θα δημιουργήσει φόβο, δυσαρέσκεια ή διχασμό.
Υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν πως παρουσιάζεται η Ρωσία ως αδύναμη και αυτό θα δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα.
Σημειώνω απλώς ότι οι αντιδράσεις του Ρώσου πρώην προέδρου Dmitry Medvedev καθώς και των μελών της Δούμας – ήταν έντονες και οργισμένες και όλοι τους ζήτησαν κλιμακωτά αντίποινα κατά της Ουκρανίας.
Οπότε νομίζω ότι από πολλές απόψεις αυτή απέτυχε», είπε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.
Πρόσθεσε επίσης ότι η επίθεση αποπνέει απόγνωση και συνιστά μια προσπάθεια να προκληθεί η Ρωσία σε μια μεγάλη κλιμάκωση «για να εμπλακούν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιο βαθιά σε αυτή τη σύγκρουση».

Το ρωσικό Lancet το καλύτερο οπλικό σύστημα στον πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ όλων των όπλων Ρωσίας και ΝΑΤΟ 

Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern.
Η εταιρεία παράγει δύο εκδόσεις των περιπλανώμενων πυρομαχικών, το Izdeliye-52 με αντοχή 30 λεπτών και κεφαλή ενός κιλού και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή 40 λεπτών και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους τριών κιλών.
Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS, σύστημα εμβέλειας λέιζερ και ηλεκτροοπτικό σύστημα που μπορεί να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να κλειδώνει στατικούς και κινούμενους στόχους.
Σύμφωνα με το Lostarmour.info , έναν ιστότοπο που παρακολουθεί και τεκμηριώνει στρατιωτικές απώλειες, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 236 χτυπήματα Lancet κατά των δυνάμεων του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;


1_185.JPG

2_142.JPG

4_64.JPG
5_45.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης