Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού – Κίνηση προς νέα υψηλά περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού – Κίνηση προς νέα υψηλά περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τράπεζες, ενώ βλέμματα θα τραβήξει και η Τιτάν λόγω δημοσίευσης αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2024
Σχετικά Άρθρα
Μετά από αρκετές μέρες και λόγω των αργιών η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά επανέρχεται.
Το κλίμα είναι θετικό καθώς οι ξένες αγορές στις ημέρες που προηγήθηκαν κατέγραψαν άνοδο, λόγω της βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας και τις εκτίμησης ότι θα υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων.
Τα αποτελέσματα των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο και η προσδοκία διανομής μερισμάτων διατηρούν σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο.
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η Τιτάν θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και παρά το εποχικά αδύναμο τρίμηνο αναμένεται αύξηση τζίρο και οριακή αύξηση EBITDA και καθαρών κερδών.

Eurobank Equities
Σήμερα πιστεύουμε ότι η αγορά μπορεί να ανοίξει με άνοδο, ακολουθώντας τις επιδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών αγορών τις προηγούμενες ημέρες.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, μετά τις διακοπές του Πάσχα, σε μία προσπάθεια να πιάσει το βηματισμό των ξένων αγορών. Σημειώστε ότι ο DAX 30 έχει κερδίσει περίπου 3% στις τελευταίες 3 συνεδριάσεις. Cenergy, Viohalco και Τιτάν θα είναι στο επίκεντρο σήμερα.

Beta
Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ακολουθήσει τις διεθνείς αγορές που αναζητούν κατεύθυνση με τον Γενικό Δείκτη να αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά πολλών ετών συσσωρεύονται γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και τους επενδυτές να επανακάμπτουν μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Depolas
Παρέμεινε καλό το κλίμα στις διεθνείς αγορές τις ημέρες αργίας του ΧΑ με αποτέλεσμα το σημερινό άνοιγμα να αναμένεται θετικό. Επίσης, την τρέχουσα εβδομάδα δεν έχουμε κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία, ωστόσο, ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν τα πρακτικά (συνεδρίασης Απριλίου) της ΕΚΤ την Παρασκευή. Ο ΓΔΧΑ μπορεί να κινηθεί υψηλότερα τον Μάιο εν μέσω και των μερισματικών αποκοπών, αλλά η άνοδος πιθανότατα θα αφορά μόνο ένα μέρος των τίτλων. Αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί και στα αποτελέσματα Α΄ τριμήνου με τον Τιτάνα να ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανυπόθηκων δανείων και τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ. Καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης