Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμφίσημη δήλωση Prigozhin: Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για τη Ρωσία και μετά την αποχώρηση από το Bakhmut

Αμφίσημη δήλωση Prigozhin: Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για τη Ρωσία και μετά την αποχώρηση από το Bakhmut
Είναι άγνωστο πώς θα μεταφραστεί επί των μετώπων του πολέμου η δήλωση Prigozhin ότι η Wagner θα συνεχίσει να μάχεται για τη Ρωσία και μετά την αποχώρηση από το Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
O Yevgeni Prigozhin, επικεφαλής της ρωσικής ομάδας Wagner, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν να μάχονται για τη Ρωσία ακόμα μετά την αποχώρησή τους από την πόλη Bakhmut στην ανατολική Ουκρανία.
«Οι μαχητές της Wagner θα διατηρηθούν για τις επόμενες επιχειρήσεις ρωσικών συμφερόντων», φέρεται να δήλωσε σήμερα σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο μέρες ο επικεφαλής της Wagner ο οποίος την τελευταία εβδομάδα κατηγορούσε την στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας και προσωπικά το Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu, ότι δεν εφοδιάζει με επαρκή πυρομαχικά τους άνδρες του και για το λόγο αυτό ευθύνεται για τις μεγάλες απώλειές τους, είχε απευθύνει τελεσίγραφο προς τη Μόσχα.
Με το τελεσίγραφο αυτό ο Prighozin ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner θα φύγουν από το Bakhmut στις 10 Μαΐου, με σκοπό σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να εκβιάσει μια παρέμβαση του Putin στη διαμάχη του με τον Shoigu.
Αν ο Prigozhin υλοποιήσει τελικά την απειλή του και αποσύρει τις δυνάμεις του από το Bakhmut στις 10/5, θα πρόκειται για τεράστιο πλήγμα για τη Ρωσία καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν αντεπίθεση, θα έχουν τα περιθώρια να ανακαταλάβουν το Bakhmut.
Είναι άγνωστο επί του παρόντος πώς θα μεταφραστεί επί των μετώπων του πολέμου η δήλωση Prigozhin ότι οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν να μάχονται για τη Ρωσία ακόμα και μετά την αποχώρηση από το Bakhmut.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης