Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έχασε» τα 2.000 δολ. ο χρυσός, κόντρα στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ

«Έχασε» τα 2.000 δολ. ο χρυσός, κόντρα στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ
Κάτω από 2.000 δολ. ο χρυσός
Σχετικά Άρθρα
Χαμηλότερα από το ορόσημο των 2.000 δολαρίων έκλεισε σήμερα 16/5 η τιμή του χρυσού, για πρώτη φορά από την 1η Μάη 2023, κόντρα στη μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της αμερικανικής οικονομίας αν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο χρέους έως 1 Ιουνίου.
Η πτώση της τιμής αποδίδεται στα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, που ακόμη «αντέχουν» και έδωσαν ώθηση στο αμερικανικό δολάριο -πάνω από 102 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε πτώση 1,5% κλείνοντας στα 1.993 δολάρια η ουγγιά.
Την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζεται, ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,3%.
«Η Wall Street αναμένει μια ουσιαστική ενημέρωση με τις συζητήσεις για το ανώτατο όριο του χρέους. Κανείς δεν έχει ιδέα για το ποιος θα είναι ο καταλύτης για τον χρυσό. Θα μπορούσε να είναι ένα αδιέξοδο στο ανώτατο όριο του χρέους, οι επίμονοι τραπεζικοί φόβοι ή πολύ αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες, καθώς ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός γίνεται πιο αισθητός. Οι ελπίδες ήπιας προσγείωσης [για την οικονομία των ΗΠΑ] εξακολουθούν να κρέμονται σε ένα νήμα και αυτό εμποδίζει ορισμένους επενδυτές να προχωρήσουν επιθετικά σε ασφαλή καταφύγια. Παραμένουν πάρα πολλοί κίνδυνοι για τους επενδυτές», ανέφερε σχετικά -σύμφωνα με το Investing.com- ο Ed Moya, αναλυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας συναλλαγών OANDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης