Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,4% για τον χρυσό λόγω των προσδοκιών για τα επιτόκια, στα 1.984,90 δολάρια η ουγγιά

tags :
Πτώση 0,4% για τον χρυσό λόγω των προσδοκιών για τα επιτόκια, στα 1.984,90 δολάρια η ουγγιά
Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 8,10 δολάρια ή 0,4% στα 1.984,90 δολάρια
Πτώση σημείωσε ο χρυσός λόγω των προσδοκιών για τα επιτόκια και του δείκτη δολαρίου, στον απόηχο της συζήτησης για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 8,10 δολάρια ή 0,4% στα 1.984,90 δολάρια η ουγγιά, μετά τη χθεισνή πτώση κατά 1,5%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.
Παράλληλα, το ασήμι παράδοσης Ιουλίου έκλεισε στα 23,90 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας οριακή άνοδο.
Οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες σχετικά με τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, έχουν επηρεάσει τον χρυσό από τις αρχές του έτους, υποστηρίζουν οι αναλυτές.
"Η διόρθωση του χρυσού έχει περιθώριο να συνεχιστεί αν οι πιθανότητες για άλλη μια αύξηση της Fed τον επόμενο μήνα συνεχίσουν να αυξάνονται", δήλωσε ο Marios Hadjikyriacos, ανώτερος επενδυτικός αναλυτής της XM.
Μια ανάκαμψη του δολαρίου ΗΠΑ τις τελευταίες δύο εβδομάδες επιβάρυνε επίσης τον χρυσό. Ο δείκτης ICE U.S. Dollar Index, ένας δείκτης της δύναμης του δολαρίου έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων, σημείωσε άνοδο 0,2% στα 102,80 στις συναλλαγές της Τετάρτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης