Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στο Kryvyi Rih - 10 νεκροί – Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στο Kryvyi Rih - 10 νεκροί – Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν τους 10 από τους 14 πυραύλους cruise που εκτόξευσαν οι Ρώσοι
Σχετικά Άρθρα
(upd) Μαζική πυραυλική επίθεση στο Kryvyi Rih εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα η Ρωσία, με την ουκρανική πλευρά να κάνει λόγο για απώλειες και για σημαντικές ζημιές και καταστροφές σε κατοικημένες περιοχές.
Στόχος των επιθέσεων ήταν βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς και 25 τραυματίες, ύστερα από πλήγμα που δέχθηκε ένα πενταώροφο κτήριο κατοικιών.
«Εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια» υποστήριξε ο Serhiy Lisak, κυβερνήτης της επαρχίας του Dnipropetrovsk όπου βρίσκεται το Kryvyi Rih.
Όπως είπε, τέσσερις ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε άλλο σημείο της πόλης.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Kryvyi Rih, Oleksandr Vilkul υποστήριξε πως οι ρωσικές επιθέσεις έπληξαν αστικές υποδομές της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του 5όροφου κτηρίου.

Να ληφθούν αποφάσεις

Η επίθεση αυτή έχει προκαλέσει οργή στην Ουκρανία με τον Mykhailo Podolyak, σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky να υποστηρίζει πως πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις.
«Αυτό συμβαίνει κάθε βράδυ.
Επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία τόσο κραυγαλέα καταστρέφει την Ουκρανία.
Καταλαβαίνω ότι το να είσαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ουκρανία, σου επιτρέπει να μιλάς για μήνες για «γεωπολιτική», για «διακανονισμό» και για το «ανεπιθύμητο» της κλιμάκωσης.
Και να επιτρέπετε την οργή του ρωσικού κόσμου.
Όμως πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις.
Η Ρωσία πρέπει να χάσει και να κάτσει στο εδώλιο» αναφέρει ο Podolyak.

Παρέμβαση Zelensky

Στα πυραυλικά χτυπήματα στο Kryvyi Rih αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος ανέβασε βίντεο στα social media από την επίθεση.
«Οι τρομοκράτες δεν θα συγχωρεθούν ποτέ.
Είναι υπόλογοι για κάθε πύραυλο που έχουν εκτοξεύσει» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία

Πάντως, συναγερμός σήμανε σε όλη την Ουκρανία με τις αρχές να υποστηρίζουν πως τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν όλους τους πυραύλους που είχαν εκτοξευθεί κατά του Κιέβου.
Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι καταστράφηκαν οι 10 από τους 14 πυραύλους cruise που εκτόξευσε κατά διαφόρων στόχων η Ρωσία, όπως επίσης και 4 drones ιρανικής κατασκευής.
Στο Kharkiv οι τοπικές αρχές επισημαίνουν πως ρωσικά drones έπληξαν πολιτικές υποδομές, ανάμεσά τους αποθήκη και κτίριο εταιρείας κοινής ωφελείας.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης