Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs «ξεφορτώνεται» την GreenSky - Κατώτερες των προσδοκιών οι προσφορές - Έρχεται μεγάλη απομείωση

tags :
Η Goldman Sachs «ξεφορτώνεται» την GreenSky - Κατώτερες των προσδοκιών οι προσφορές - Έρχεται μεγάλη απομείωση
Η Goldman Sachs είναι πιθανό να προβεί σε μεγάλη απομείωση για την εξαγορά της GreenSky το 2021

Ορατός είναι ο κίνδυνος η Goldman Sachs να αναγκαστεί να προβεί σε μεγάλη απομείωση για την εξαγορά της GreenSky το 2021, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC- προσπαθεί να ξεφορτωθεί την επιχείρηση.
Οι προσφορές για την επιχείρηση χορήγησης δανείων με δόσεις έρχονται πολύ κάτω από αυτό που ήλπιζε η Goldman, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση της διαδικασίας πώλησης.
Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο David Solomon, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αγόρασε την GreenSky με έδρα την Ατλάντα για 2,24 δισ. δολάρια για να επιταχύνει την προώθησή της στην καταναλωτική χρηματοδότηση. Αλλά μόλις 18 μήνες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Solomon δήλωσε ότι πουλάει την επιχείρηση αφού οι αυξανόμενες ζημίες και η δυσλειτουργία στο τμήμα καταναλωτών της Goldman επέβαλαν μια στρατηγική αλλαγή.
Η KKR, η Apollo Global Management, η Sixth Street Partners, η Warburg Pincus και η Synchrony Bank ήταν μεταξύ των asset managers και των τραπεζών που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο προσφορών, που άρχισε στις αρχές Ιουνίου.
«Όλες οι προσφορές είναι σε χαμηλές τιμές και η ομάδα της Goldman συνεχίζει να αντιδρά, χτυπώντας το τραπέζι για την αξία της», φέρεται να δήλωσε άνθρωπος με γνώση του θέματος.
Σύμφωνα με τις πηγές, η τράπεζα συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με μια μικρότερη ομάδα υποψηφίων αυτή την εβδομάδα με την ελπίδα να ανεβάσει το τελικό τίμημα.

Μεγάλη απομείωση

Η Goldman έχει επιδιώξει προσφορές για την επιχείρηση χορήγησης δανείων της GreenSky και το χαρτοφυλάκιο των υφιστάμενων δανείων της ξεχωριστά, καθώς και προσφορές για μια ενιαία συμφωνία, σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν.
Ένας υποψήφιος δήλωσε ότι η πλατφόρμα δανειοδότησης αξίζει περίπου 300 εκατ. δολάρια, ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι η αξία της πλησιάζει τα 500 εκατ. δολάρια.
Εάν μια συμφωνία κλείσει σε οποιαδήποτε τιμή κοντά σε αυτή την αποτίμηση, θα αντιπροσωπεύει μια απότομη έκπτωση σε σχέση με αυτό που πλήρωσε η Goldman γι' αυτήν, αναγκάζοντας την εταιρεία να γνωστοποιήσει μια απομείωση που θα πλήξει την κατώτατη γραμμή της σε επερχόμενο τρίμηνο.
Ενώ η εξαγορά όλων των μετοχών ανακοινώθηκε με αποτίμηση 2,24 δισ. δολαρίων, η αξία της πλησίαζε τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια όταν η συναλλαγή έκλεισε έξι μήνες αργότερα, σύμφωνα με άτομο που είχε γνώση του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης