Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τη Ρωσία στην Κύπρο - Ο δισεκατομμυριούχος Makarov είπε «όχι» στη ρωσική υπηκοότητα

Από τη Ρωσία στην Κύπρο - Ο δισεκατομμυριούχος Makarov είπε «όχι» στη ρωσική υπηκοότητα
Ο Makarov είναι επικεφαλής της ενεργειακής εταιρείας Areti
Ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της ενεργειακής εταιρείας Areti, Igor Makarov, παραιτήθηκε από τη ρωσική υπηκοότητα, ανέφερε το Forbes.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε ρωσικό διαβατήριο το 2023 και άφησε μόνο την κυπριακή υπηκοότητα.
Τη στιγμή της δημοσίευσης του υλικού, ο Makarov, ο οποίος έχει περιουσία 2,2 δισ. δολαρίων, κατατάσσεται στην 1468η θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.
Το RBC σημειώνει ότι το 2022 ο Makarov επλήγη από τις κυρώσεις της Μεγάλης Βρετανίας και του Καναδά, αλλά γλίτωσε τις κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Το Forbes γράφει ότι ο Igor Makarov έγινε το έκτο άτομο μεταξύ των σημερινών και πρώην μελών της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων που απαρνήθηκε τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ο πρώην ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρείας «Troika Dialog» Ruben Vardanyan, ο ιδρυτής της startup fintech Revolut, Nikolay Storonsky, ο ιδρυτής της Tinkoff Bank Oleg Tynkov είναι μεταξύ των άλλων που έχασαν την υπηκοότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης