Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα τέλη του 2024 ετοιμοπόλεμο το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov

Στα τέλη του 2024 ετοιμοπόλεμο το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov
Εφόσον περάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και επιτύχει στις δοκιμές
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμο να ενταχθεί στο ρωσικό στόλο στα τέλη του 2024, εφόσον περάσει επιτυχώς όλες τις δοκιμές και τα τεστ ασφαλείας, θα είναι το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov».
Αξιωματούχος της ναυπηγικής βιομηχανίας υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, πως βάσει του τελευταίου σχεδίου, οι δοκιμές στην θάλασσα θα αρχίσουν την άνοιξη του 2024 και θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο οι προβλεπόμενες κρατικές δοκιμές.
«Εάν το σκάφος περάσει με απόλυτη επιτυχία τις δοκιμές, τότε θα μεταφερθεί στο Ναυτικό στα τέλη του 2024.
Εάν κάτι πάει στραβά στις δοκιμές, τότε η διαδικασία αναπόφευκτα θα αναβληθεί για το 2025» επισήμανε ο αξιωματούχος.
Όπως λέει, το αεροπλανοφόρο τελεί υπό επισκευή στο 35ο επισκευαστικό εργοστάσιο πλοίων εδώ και περίπου 6 χρόνια και η καθυστέρηση στην παράδοση του οφείλεται αφενός στην αναβολή παραδόσεων από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο αφετέρου στις διαρκείς βελτιωτικές απαιτήσεις του πελάτη.
Το σκάφος επρόκειτο να παραδοθεί αρχικά το 2021, αλλά καθυστέρησε μεταξύ άλλων και από διάφορα περιστατικά, όπως οι δύο πυρκαγιές του 2019 και του 2022.
Μόλις ολοκληρωθούν οι επεμβάσεις αυτές επισκευής και αναβάθμισης, εκτιμάται πως η ζωή του αεροπλανοφόρου θα έχει παραταθεί κατά 20 χρόνια.

Πλήρωμα 1.500 ατόμων

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Izvestia, το μέγεθος του πληρώματος θα είναι περίπου 1.500 άτομα, αριθμός ελαφρώς μικρότερος από το προηγούμενο πλήρωμα που ξεπερνούσε τα 1.900.
Το μικρότερο μέγεθος του πληρώματος οφείλεται στην εγκατάσταση νέων αυτοματοποιημένων συστημάτων και μονάδων στο αεροπλανοφόρο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης