Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Απρόβλεπτος ακόμα και στη διαθήκη o Berlusconi - Kληροδότησε 30 εκ. ευρώ σε συνεργάτη της Μαφίας

Ιταλία: Απρόβλεπτος ακόμα και στη διαθήκη o Berlusconi - Kληροδότησε 30 εκ. ευρώ σε συνεργάτη της Μαφίας
Μοναδικός δικαιούχος της διαθήκης του Berlusconi -πλην της οικογένειας του- ο Marcello Dell'Utri, συνεργάτης της Μαφίας και στενός φίλος του
O Marcello Dell' Utri που έχει καταδικαστεί για τις σχέσεις του με την Μαφία και ήταν στενός φίλος του Berlusconi αποτελεί έναν από τους βασικούς δικαιούχους της κληρονομιάς του πρώην Πρωθυπουργού.
Μετά το άνοιγμα της διαθήκης του Berlusconi, από το οποίο προέκυψε ότι ο Dell' Utri λαμβάνει 30 εκατομμύρια ευρώ, ο άνδρας σικελικής καταγωγής δήλωσε ότι «συγκινήθηκε μέχρι δακρύων από την απόφαση του εκλιπόντος Ιταλού πρωθυπουργού».
O Dell' Utri είχε φυλακιστεί για πέντε χρόνια, αφού το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι από το 1974 έως το 1992 λειτουργούσε ως μεσολαβητής της σικελικής μαφίας και της επιχειρηματικής ελίτ του Μιλάνου, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών του Μπερλουσκόνι.
«Δεν κάνω τίποτα άλλο από το να κλαίω από το πρωί», δήλωσε ο Dell’Utri στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, αποκαλύπτοντας ότι δεν περίμενε το κληροδότημα του Μπερλουσκόνι και προσθέτοντας ότι δείχνει «το μεγαλείο του ανθρώπου».
«Ήταν σαν αδελφός για μένα. Γνωριζόμασταν για περισσότερα από 60 χρόνια. Πάντα με βοηθούσε. Ακόμη και στο πανεπιστήμιο, μοιραζόταν τις σημειώσεις του» σχολίασε το πρώην στέλεχος του Forza Italia για την σχέση του με τον Berlusconi.
ιΟ Dell' Utri είχε θέση διευθυντή στη διαφημοστική εταιρεία του Berlusconi και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του Forza Italia, με το οποίο άλλωστε εξελέγη πολλές φορές στο εθνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σημειώνεται ότι ο Berlusconi κληροδότησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεών του, στα πέντε παιδιά του και έδωσε από 100 εκατομμύρια ευρώ στη σύντροφό του Μάρτα Φασίνα και στον αδελφό του Πάολο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης