Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρά παζάρια του Erdogan με τον Biden για την ένταξη Ουκρανίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με φόντο την προμήθεια των F-16

Σκληρά παζάρια του Erdogan με τον Biden για την ένταξη Ουκρανίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με φόντο την προμήθεια των F-16
Οι ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτοπροσώπως Βίλνιους (στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ) και να συζητήσουν λεπτομερώς τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών και τις περιφερειακές υποθέσεις»
Σχετικά Άρθρα
Έντονο είναι το παρασκήνιο εν όψει της συνοδού του ΝΑΤΟ στις 11 – 12 Ιουλίου.
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden, και οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση με την ένταξη της Ουκρανίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το ζήτημα της προμήθειας αεροσκαφών F-16, ανακοίνωσε η διοίκηση του Τούρκου ηγέτη.
«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων συζητήθηκαν η θέση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η προμήθεια αεροσκαφών F-16 και η διαδικασία πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Οι ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτοπροσώπως Βίλνιους (στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ) και να συζητήσουν λεπτομερώς τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών και τις περιφερειακές υποθέσεις», ανέφερε το γραφείο του Τούρκου προέδρου.
Ο πρόεδρος Tayyip Erdogan δήλωσε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ότι «η Σουηδία έχει κάνει κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση τροποποιώντας τους αντιτρομοκρατικούς νόμους της, αλλά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK/PYD/YPG) στην Τουρκία συνεχίζουν να επιδεικνύουν ελεύθερα το να επαινούν την τρομοκρατία τα βήματα που γίνονται άχρηστα», ανέφερε το γραφείο.
Επισήμανε επίσης ότι «είναι λάθος να συνδέουμε το αίτημα της Τουρκίας για F-16 με την ένταξη της Σουηδίας και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden που υποστήριξε το αίτημα της Τουρκίας για F-16».
«Δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι ειλικρινής στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο Πρόεδρος Erdogan επισήμανε ότι η Άγκυρα αναμένει να αναβιώσει τη διαδικασία πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ηγεσία της ΕΕ να δώσουν ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα υποστήριξης για την ένταξη της Τουρκίας στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους», ανέφερε το γραφείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης