Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η UBS διατηρεί την ΕΥ ως εξωτερικό ελεγκτή για την εξαγορά της Credit Suisse

Η UBS διατηρεί την ΕΥ ως εξωτερικό ελεγκτή για την εξαγορά της Credit Suisse
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times
Σχετικά Άρθρα
Η ελβετική τράπεζα UBS αποφάσισε να διατηρήσει την Ernst & Young (EY) ως εξωτερικό ελεγκτή, διευρύνοντας τις αρμοδιότητές της ώστε να συμπεριλάβει τους λογαριασμούς της Credit Suisse από το 2024, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν την απόφαση.
Το μέγεθος της σύμβασης θα απαιτήσει από τη μεγάλη ελεγκτικοαπολογιστική εταιρεία, που αποτελεί μία από τις Big Four, να καλέσει προσωπικό από άλλες χώρες για να εργαστεί στον έλεγχο, είπαν δύο άτομα στους FT.
Η PricewaterhouseCoopers (PwC), η οποία είναι ο ελεγκτής της Credit Suisse από το 2020, θα ελέγξει τους λογαριασμούς της εξαγορασθείσας τράπεζας για το 2023, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,48 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Μάρτιο, όταν έγινε στόχος bank run που απειλούσε να την οδηγήσει σε κατάρρευση.
Η PwC στην ετήσια έκθεσή της του έτους 2022 για την Credit Suisse είχε συμπεριλάβει μια «αντιφατική γνώμη» σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εσωτερικών ελέγχων της τράπεζας, αλλά είχε προσθέσει ότι οι καταστάσεις της «παρουσιάζουν δίκαια, από κάθε ουσιώδη άποψη» την οικονομική θέση της τράπεζας από το 2020 έως το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης