Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία ετοιμάζει το ψηφιακό ρούβλι, κόντρα στην απομόνωση που της έχει επιβάλει η Δύση

H Ρωσία ετοιμάζει το ψηφιακό ρούβλι, κόντρα στην απομόνωση που της έχει επιβάλει η Δύση
Η Τράπεζα της Ρωσίας ξεκινά ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα με 15 ρωσικές τράπεζες
Η Ρωσία προχωρά με τα σχέδιά της να εισάγει ψηφιακό ρούβλι εντασσόμενη σε έναν αυξανόμενο κατάλογο χωρών που πειραματίζονται με το ηλεκτρονικό νόμισμα, καθώς παλεύει κόντρα στην απομόνωση από τις συναλλαγές με τη Δύση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η νομοθεσία για την έγκριση της δημιουργίας του εθνικού ψηφιακού νομίσματος θα έρθει στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στην άνω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, την Τετάρτη.
Εφόσον περάσει και υπογραφεί σε νόμο από τον πρόεδρο Vladimir Putin, η Τράπεζα της Ρωσίας μπορεί να ξεκινήσει τις δοκιμές του ψηφιακού ρουβλίου ήδη από τον επόμενο μήνα.

Τι σχεδιάζει η Τράπεζα της Ρωσίας

Η Τράπεζα της Ρωσίας ξεκινά ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα με 15 ρωσικές τράπεζες για την προσφορά ψηφιακών πορτοφολιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Αυτά τα πορτοφόλια θα είναι προσβάσιμα μέσω οποιασδήποτε ρωσικής τράπεζας.
Οι ιδιώτες μπορούν να κάνουν συναλλαγές με το ψηφιακό ρούβλι δωρεάν, ενώ οι επιχειρήσεις θα χρεώνονται με τέλος 0,3% για τις συναλλαγές, σύμφωνα με τις οδηγίες της τράπεζας.

Καταπολέμηση των οικονομικών προκλήσεων με το ψηφιακό ρούβλι

Η Τράπεζα της Ρωσίας προχωράει με το έργο CBDC, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, οι οποίες αποσύνδεσαν τις ρωσικές τράπεζες από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σε απάντηση σε αυτές τις κυρώσεις, οι ξένες τράπεζες υιοθέτησαν αυστηρότερες πολιτικές, όσον αφορά τις πληρωμές από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης