Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η Tesla φιλοδοξεί να φτιάξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ευρώπης

Γερμανία: Η Tesla φιλοδοξεί να φτιάξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ευρώπης
Η Tesla αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου λόγω του μεγάλου αριθμού ενστάσεων που υποβλήθηκαν από κατοίκους, κυρίως για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την υπέρμετρη χρήση νερού
Η Tesla του Elon Musk ζήτησε την έγκριση από τις γερμανικές τοπικές αρχές για να κάνει σαρωτικές αλλαγές στο εργοστάσιό της και πρόκειται για ένα βασικό βήμα στο φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να καταστήσει τον σχετικό χώρο κοντά στο Βερολίνο το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ευρώπης.
Είχε προηγηθεί ενημέρωση της Tesla στους τοπικούς άρχοντες της περιοχής ώστε να κατευναστούν οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των κατοίκων των γύρω περιοχών.
Κατόπιν δημοσιεύθηκαν τα έγγραφα της αίτησης από το τοπικό υπουργείο Περιβάλλοντος και την αρχή υδάτων την Τετάρτη, που έδειξαν τη μακρά λίστα των τροποποιήσεων της Tesla στο εργοστάσιο.
Τελικά η Tesla θέλει να διπλασιάσει τη χωρητικότητα σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως και 100 γιγαβατώρες παραγωγής μπαταρίας σε ένα εργοστάσιο που θα παράγει ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα από αυτά που παράγει η Volkswagen στα δικά της κεντρικά στο Βόλφσμπουργκ.
Οι τροποποιήσεις που περιγράφονται στην εφαρμογή, σύμφωνα με το Reuters είναι μόνο το πρώτο από τα τρία στάδια των αλλαγών και περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός εργαστηρίου δοκιμών στοιχείων μπαταρίας και την επέκταση της ανακύκλωσης νερού.
Θα τεθούν σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με τα έγγραφα.
Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης επεκτάσεις ή αλλαγές σε υπάρχοντα τμήματα της υποδομής, όπως το πιεστήριο και το βαφείο, καθώς και την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, όπως μια εγκατάσταση αποθήκευσης υλικών, ανέφερε το έγγραφο.
Η Tesla αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου λόγω του μεγάλου αριθμού ενστάσεων που υποβλήθηκαν από ντόπιους πολίτες, κυρίως για περιβαλλοντικές τις επιπτώσεις και την υπέρμετρη χρήση νερού.
Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι έχουν προθεσμία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν ενστάσεις για τις τελευταίες προτάσεις.
Για την επέκταση, η Tesla έχει δεσμευτεί να μην χρησιμοποιεί καμία πρόσθετη χωρητικότητα νερού, και αντ' αυτού να ανακυκλώνει τα 1,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού που έχει ώς όριο από την άδεια χρήσης.
Όταν ολοκληρωθούν οι σαρωτικές αλλαγές το εργοστάσιο θα έχει μεγαλύτερη απόδοση από το εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, το οποίο πρόκειται να μείνει πίσω με χωρητικότητα 800.000 οχημάτων και παραγωγή γύρω στις 400.000 μονάδες (όπως τουλάχιστον καταγράφηκε πέρυσι).
Η Tesla παράγει επί του παρόντος περίπου 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα στο Grunheide και δεν έχει παράσχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αύξηση της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης