Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση δεν πιστεύει στη νέα στρατηγική των Ουκρανών - Καμία επιτυχία, έχουν χάσει το 20% των δυτικών όπλων

Η Δύση δεν πιστεύει στη νέα στρατηγική των Ουκρανών - Καμία επιτυχία, έχουν χάσει το 20% των δυτικών όπλων
Χαοτικές οι πρώτες ημέρες της ουκρανικής αντεπίθεσης παραδέχονται οι Δυτικοί
Σχετικά Άρθρα
Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι Δυτικοί τις στρατιωτικές τακτικές των Ουκρανών στο πολεμικό μέτωπο με τη Ρωσία, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι οι προσπάθειες τους να διατηρήσουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό που τους έχει παράσχει το ΝΑΤΟ, δεν θα είναι επιτυχείς.
Σύμφωνα με τους Financial Times, εκτιμήσεις Αμερικάνων αλλά και Ουκρανών αξιωματούχων αναφέρουν πως από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει το 20% του στρατιωτικού εξοπλισμού που του έχει δώσει το ΝΑΤΟ.

Η νέα τακτική και οι νέες ανησυχίες

Βάσει του δημοσιεύματος, αν και οι μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς σε ανθρώπινες ζωές έχουν μειωθεί από τη νέα τακτική που εφαρμόζουν, να προχωρούν δηλαδή πεζή και σε μικρούς σχηματισμούς, έχοντας την υποστήριξη από το πυροβολικό τους που προσπαθεί να εκκαθαρίσει τα ρωσικά ναρκοπέδια, υπάρχει προβληματισμός στη Δύση από αυτήν τη στρατηγική.
Το βασικό ερώτημα που θέτουν αρκετοί Δυτικοί είναι εάν αυτή η νέα στρατηγική σημαίνει ότι η Ουκρανία μπορεί να αντεπεξέλθει για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς και εάν μπορεί να επιφέρει μια σημαντική στρατιωτική επιτυχία που θα αναγκάσει τη Ρωσία να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πόσο γρήγορα εξαντλούνται τα αποθέματα πυροβολικού σε οβίδες, την ώρα που η Ρωσία έχει πιο πολύ χρόνο για να οργανώσει καλύτερα την άμυνα της και να προετοιμάσει νέες δυνάμεις.

Θέλουν να ανακαταλάβουν το Bakhmut

Οι FT υποστηρίζουν πως οι Ουκρανοί διοικητές εκτιμούν ότι θα ανακαταλάβουν το Bakhmut, μια και πιστεύουν ότι προς αυτή την κατεύθυνση οι πιθανότητες επιτυχίας είναι υψηλότερες.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι εφεδρείες των Ουκρανών χρησιμοποιούνται τώρα για την ενίσχυση της επίθεσης στη νότια κατεύθυνση, αν και επισημαίνεται πως πολλοί από αυτούς τους στρατιώτες είναι άπειροι και δεν είναι έτοιμοι για πολύπλοκες επιχειρήσεις παρά την εκπαίδευση που έχουν λάβει στη Δύση.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πρώτες ημέρες της ουκρανικής αντεπίθεσης ήταν χαοτικές καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ο ουκρανικός στρατός άνοιγε κατά λάθος πυρ σε δικούς του στρατιώτες.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης