Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Τέλος το κοινωνικό εισόδημα σε άνεργους και πολίτες με χαμηλό εισόδημα

Ιταλία: Τέλος το κοινωνικό εισόδημα σε άνεργους και πολίτες με χαμηλό εισόδημα
Σε ισχύ από αύριο Τρίτη 1 Αυγούστου – Δυσαρέσκεια στον ιταλικό Νότο
Στο τέλος του κοινωνικού εισοδήματος που είχε θεσμοθετηθεί επί της πρωθυπουργίας του Giuseppe Conte τον Μάρτιο του 2019 και που αφορούσε ανέργους και πολίτες με χαμηλό εισόδημα θα προχωρήσει από αύριο, Τρίτη 1 Αυγούστου, η ιταλική κυβέρνηση της Giorgia Meloni.
Το κοινωνικό εισόδημα ύψους 550 ευρώ το μήνα δινόταν σε οικογένειες, στις οποίες υπάρχουν πολίτες που θεωρούνται σε θέση να αναζητήσουν μια νέα απασχόληση.
Πλέον, αυτό θα αντικατασταθεί από ένα νέο βοήθημα, το «εισόδημα κοινωνικής ένταξης», το οποίο όμως δεν θα ξεπερνά σε ετήσια βάση τις 6.000 ευρώ.
Βάσει των σχετικών αποφάσεων, όποιος πολίτης δεν δικαιούται να λάβει το νέο αυτό βοήθημα, θα μπορεί να κάνει αίτηση προκειμένου να λάβει το ποσό των 350 ευρώ το μήνα και για μια μέγιστη περίοδο ενός έτους, υπό την προϋπόθεση ότι παρακολουθεί παράλληλα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.
Η απόφαση για το τέλος του κοινωνικού εισοδήματος έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια στο νότο της Ιταλίας όπου είναι και υψηλότερο το ποσοστό ανεργίας, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την κατάργηση του κοινωνικού εισοδήματος, ξεκίνησε πόλεμο κατά των φτωχότερων Ιταλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης