Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτώση στη Wall, λόγω ανόδου στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο -0,26% ο S&P 500, o Nasdaq -0,1%

Ήπια πτώση στη Wall, λόγω ανόδου στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο -0,26% ο S&P 500, o Nasdaq -0,1%
Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street...
Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το sell off που προκάλεσε κατά τη συνεδρίαση της 2ας Αυγούστου η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από τη Fitch Ratings.
Υπενθυμίζεται πως ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναθεώρησε επί τα χείρω το αξιόχρεο των ΗΠΑ από ΑΑΑ σε ΑΑ+… προκαλώντας τριγμούς και αντιδράσεις.
Ως αποτέλεσμα οι αποδόσεις των τίτλων χρέους του αμερικανικού Δημοσίου έχουν πάρει την ανιούσα… στέλνοντας τις τιμές των μετοχών, ως είθισται, στο κόκκινο.
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,19%, στις 35.215 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε μείωση -0,26%, στις 4.501 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,1%, στις 13.959 μονάδες
fsdafsadsfadsdfa.JPG
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαπραγματεύτηκαν στο 4,183%, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2022.
Η άνοδος των επιτοκίων πίεσε τον τομέα των ακινήτων, ο οποίος υποχώρησε περισσότερο από 1%.
Η εβδομάδα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων συνεχίστηκε, με τον κατασκευαστή ημιαγωγών Qualcomm να χάνει 8,18% αφού απώλεσε τις προσδοκίες για τα έσοδα και εξέδωσε απογοητευτικό guidance.
Η PayPal σημείωσε πτώση 12,32%, δεδομένου και αυτή διέψευσε τις προσδοκίες…
«Μερικές φορές οι αγορές πρέπει να αφομοιώσουν έναν [χείμαρρο] κερδών και αυτό, σε συνδυασμό με το ασταθές εποχικό σκηνικό, προκάλεσαν… οπισθοδρόμηση», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής αναλυτής της LPL Financial.
«Η Fitch ήταν απλά ο καταλύτης και προσέφερε την… αφορμή καθώς και τη δικαιολόγησή της».

Στα μάκρο, άλμα σημείωσε το β΄τρίμηνο η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ, κάτι που βοήθησε να αντισταθμιστεί η αύξηση του εργατικού κόστους.
Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,7% το β’ τρίμηνο, μετά την υποχώρηση του α' τριμήνου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για μικρότερη αύξηση 2,2%.
Το μοναδιαίο κόστος εργασίας, στο μεταξύ, αυξήθηκε κατά 1,6% μετά το άλμα του προηγούμενου τριμήνου κατά 3,3%.

Αυξητικά κινήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας, παρά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 6.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 227.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η αμερικανική αγορά εργασίας έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στον κύκλο νομισματικής αυστηροποίησης της Federal Reserve.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν παράλληλα ότι ο αριθμός των ατόμων που συνέχισαν να λαμβάνουν επιδόματα μετά την αρχική εβδομάδα βοήθειας αυξήθηκε κατά 21.000 στα 1,7 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου.
Πρόκειται για τις λεγόμενες συνεχιζόμενες αιτήσεις οι οποίες έχουν παραμένει σε χαμηλά επίπεδα με βάση τα ιστορικά κτίρια.

Η ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη το ινστιτούτο ISM.
Όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο ISM ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 52,7 μονάδες τον Ιούλιο από 53,9 τον Ιούνιο.

Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου.
Ο δείκτης που καταγράφει τις τιμές που κατέβαλαν οι επιχειρήσεις του κλάδου για εισροές ενισχύθηκε στις 56,8 μονάδες από 54,1 προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης