Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι ΗΠΑ για στρατιωτική κατασκοπεία - Χάκαραν HIMARS οι Ρώσοι - Παλιά όπλα στην Ουκρανία

Φόβοι ΗΠΑ για στρατιωτική κατασκοπεία - Χάκαραν HIMARS οι Ρώσοι - Παλιά όπλα στην Ουκρανία
Η βασική ανησυχία είναι ότι οι Ρώσοι θα ανακαλύψουν τα μυστικά της αμερικανικής τεχνολογίας
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ δεν στέλνουν όπλα τελευταίας τεχνολογίας στην Ουκρανία καθώς φοβούνται ότι αυτά θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων, οι οποίοι θα καταφέρουν με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση στα μυστικά της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας.
Μάλιστα, οι Αμερικάνοι ανησυχούν ότι τις πληροφορίες αυτές οι Ρώσοι θα τις μοιραστούν και με τους Κινέζους, κάτι που αποτελεί εφιαλτικό σενάριο για την αμερικανική αμυντική βιομηχανία αλλά και για την ισχύ του αμερικανικού στρατού.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να προμηθεύει τους Ουκρανούς με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό παλιότερης τεχνολογίας.

Στρατιωτικά μυστικά

«Οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν την Ουκρανία με νέα όπλα επειδή η Ουάσιγκτον φοβάται ότι η Ρωσία και η Κίνα θα τα «αρπάξουν» και θα αποκαλύψουν μυστικές αμερικανικές τεχνολογίες» ανέφερε ο Matthew Hoh, συνεργάτης στο Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής και πρώην διευθυντής της Ομάδας Μελέτης για το Αφγανιστάν.
«Έχουμε στείλει τον παλαιότερο εξοπλισμό μας στην Ουκρανία.
Δεν θέλουμε να έχουν στα χέρια τους τα νέα μας όπλα» υποστήριξε ο Ho, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ εδώ και πολύ καιρό αρνούνται να προμηθεύσουν το Κίεβο με άρματα μάχης Abrams.

Παλιά Abrams

«Η θωράκιση των αρμάτων μάχης είναι ένα πολύ καλά φυλαγμένο μυστικό, συνεπώς δεν θέλουμε οι Ρώσοι να μάθουν και να καταλάβουν πως λειτουργεί η θωράκιση τους» επισήμανε ο Ho, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν στην Ουκρανία τα παλιά μοντέλα των Abrams, τα Μ1Α1, τα οποία υπήρχαν πριν ακόμα και από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο.

Οι Ρώσοι κατάλαβαν πως δουλεύουν οι HIMARS

Σύμφωνα με τον Ho, «οι Ρώσοι, φυσικά και κατάλαβαν πώς να μπλοκάρουν το GPS» που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των πυραύλων HIMARS.
«Ακριβώς για αυτόν τον λόγο οι ΗΠΑ είναι απρόθυμες να στείλουν τους πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Αμερικάνος ειδικός, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία που υπάρχει, να πέσουν τα μυστικά αυτά στα χέρια των Κινέζων.
Όπως λέει, οι ΗΠΑ φοβούνται επίσης ότι η Ρωσία θα διαβιβάσει στην Κίνα πληροφορίες για τα αμερικανικά όπλα.
«Δεν θέλουμε οι Κινέζοι να γνωρίζουν τίποτα για τα όπλα μας, που θα μπορούσαν όμως να μάθουν, από τη στιγμή που οι Ουκρανοί θα τα χάσουν από τους Ρώσους» υποστήριξε ο Ho.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης