Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος μόνο η νίκη – Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Θα διώξουμε από παντού τους Ρώσους, θα ελευθερώσουμε όλες τις περιοχές

Στόχος μόνο η νίκη – Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Θα διώξουμε από παντού τους Ρώσους, θα ελευθερώσουμε όλες τις περιοχές
Δεν μας ενδιαφέρει πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να το πετύχουμε αυτό υποστήριξε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Τη βεβαιότητα του ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα ελευθερώσουν όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι άλλωστε και η επιθυμία του ουκρανικού λαού.
«Στόχος μας είναι η νίκη.
Η νίκη με τη μορφή της απελευθέρωσης των εδαφών μας και η επαναφορά στα σύνορα του 1991.
Και δεν μας νοιάζει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να το επιτύχουμε» υποστήριξε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως όσο ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται αυτόν τον στόχο, η ουκρανική κυβέρνηση θα κινείται χέρι – χέρι με το λαό της.
Σημειώνεται πως επιστροφή στα σύνορα του 1991 σημαίνει πως η Ουκρανία όχι μόνο θα ανακαταλάβει όλα τα εδάφη και τις επαρχίες στα ανατολικά της, στο Donbass, αλλά θα πάρει πίσω και την Κριμαία.

Καμία πίεση από τη Δύση

Σύμφωνα με τον Kuleba, η Ουκρανία δεν δέχεται καμία πίεση από τους συμμάχους της στη Δύση σχετικά με την ουκρανική αντεπίθεση, η οποία δεν φαίνεται να πηγαίνει, βάσει του αρχικού σχεδίου.
«Η Ουκρανία δεν δέχεται πιέσεις από τους δυτικούς συμμάχους της, οι οποίοι έχουν συνδράμει με εκτεταμένες συνεισφορές τον στρατό, για να επιτύχει ταχύτερα κέρδη.
Δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Kuleba, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε πως αυξάνονται οι φωνές σχολιαστών και ειδικών που αφορούν τον ρυθμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όσον αφορά τις επιχειρήσεις τους στο νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Χρειαζόμαστε περισσότερα

Απαντώντας μάλιστα στην κριτική που ασκείται και στις φωνές που θέλουν μια ταχύτερη στρατιωτική επίθεση, ο Kuleba κάλεσε τους επικριτές να ενταχθούν στη Λεγεώνα των Ξένων που πολεμά στο πλευρό της Ουκρανίας.
«Να πάνε και να ενταχθούν στη Λεγεώνα των Ξένων για να βοηθήσουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας.
Είναι εύκολο να λες ότι θέλεις τα πάντα να είναι πιο γρήγορα, όταν δεν είσαι εκεί» υποστήριξε ο Kuleba, τονίζοντας ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να χρειάζεται μια σταθερή προμήθεια όπλων και πυρομαχικών από τη Δύση μέχρι ο ουκρανικός στρατός να κατατροπώσει τις ρωσικές δυνάμεις σε όλα τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.
«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να κερδίσουμε, χρειαζόμαστε περισσότερα, πρέπει να προχωρήσουμε, γιατί ο πόλεμος είναι μια πραγματικότητα, και σε αυτήν την πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» είπε ο Kuleba.

Για κέρδη μιλά ο ουκρανικός στρατός

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα περισσότερες επιτυχίες στην αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στο νοτιοανατολικό μέτωπο, μία ημέρα αφού ανακοίνωσαν την απελευθέρωση του χωριού Urozhaine, στην επαρχία του Donetsk.
Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για πρόοδο νότια του Urozhaine χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες πληροφορίες.
Σημειώνεται πως το Urozhaine είναι το πρώτο χωριό που το Κίεβο λέει πως έχει ανακαταλάβει από τις 27 Ιουλίου, ενδεικτικό των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζει απέναντι στη ρωσική άμυνα.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι σφοδρές μάχες γίνονται στην περιφέρεια του Kharkiv και σε ένα χωριό κοντά στο Bakhmut.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης