Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Η Βουλή ενέκρινε νόμο που διευκολύνει την εισαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού από το ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Η Βουλή ενέκρινε νόμο που διευκολύνει την εισαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού από το ΝΑΤΟ
Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από το ουκρανικό υπουργικό συμβούλιο στις 16 Ιουνίου
Η Βουλή της Ουκρανίας ενέκρινε νομοσχέδιο που διευκολύνει τις εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού από την ΕΕ και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Daniil Getmantsev, πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του νομοθετικού σώματος.
Το κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο, με τίτλο «Για την τροποποίηση του Τελωνειακού Κώδικα της Ουκρανίας και άλλων νόμων της Ουκρανίας», για να ενοποιηθούν οι διαδικασίες για την υποβολή τελωνειακών αποσαφηνίσεων για στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλα αγαθά με ευρωπαϊκά και βορειοατλαντικά πρότυπα, είπε στο Telegram.
Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι αποσκοπεί στην «απλούστευση της διαδικασίας για τις διασυνοριακές μετακινήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που αποστέλλονται για στρατιωτικές ασκήσεις ή άλλες προσωρινές αποστολές, και στρατιωτικού εξοπλισμού και άλλων αγαθών από τις χώρες μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που είναι στάλθηκε στην Ουκρανία για παρόμοιους σκοπούς».
Η νέα νομοθεσία επιδιώκει να εισαγάγει ένα συγκεκριμένο έντυπο 302 στην Ουκρανία, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Επίσης, θα απαλλάσσει τα στρατιωτικά και διπλής χρήσης αγαθά, τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που περιέχουν ναρκωτικά συστατικά, από τη λήψη αδειών που απαιτούνται για τη διασυνοριακή κυκλοφορία.
Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από το ουκρανικό υπουργικό συμβούλιο στις 16 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης