Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Άνοδος που «μαζεύει» μερικώς τις απώλειες – Στα 79 δολάρια το WTI

Πετρέλαιο: Άνοδος που «μαζεύει» μερικώς τις απώλειες – Στα 79 δολάρια το WTI
Άνοδος μετά τις σημαντικές απώλειες για τον μαύρο χρυσό
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη (24/8/2023), ανακτώντας ένα μικρό μέρος των απωλειών από μια ημέρα νωρίτερα που οδήγησε τις τιμές στο χαμηλότερο σημείο του Αυγούστου.
Το αμερικανικό WTI για παράδοση Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 16 σεντς, ή 0,2%, στα 79,05 δολάρια το βαρέλι.
To Brent κατέγραψε άνοδο 0,23% στα 83 δολάρια το βαρέλι.

Η προσφορά παγκοσμίως

Από την πλευρά της προσφοράς, η παραγωγή αργού πετρελαίου του Ιράν θα φτάσει τα 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που οι κυρώσεις των ΗΠΑ παραμένουν σε ισχύ.
Αμερικανοί αξιωματούχοι συντάσσουν επίσης μια πρόταση που θα χαλαρώσει τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, επιτρέποντας σε περισσότερες εταιρείες και χώρες να εισάγουν αργό πετρέλαιο, εάν το κράτος της Νότιας Αμερικής προχωρήσει προς «δίκαιες» προεδρικές εκλογές.
Μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ βοήθησε στον περιορισμό των περαιτέρω απωλειών.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στις 18 Αυγούστου στα 433,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Ωστόσο, η άνοδος των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η ζήτηση καυσίμων ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης