Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Lukashenko για ΝΑΤΟ: Προκαλεί με στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα ενώ σχεδιάζει πραξικόπημα στη Λευκορωσία

Οργή Lukashenko για ΝΑΤΟ: Προκαλεί με στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα ενώ σχεδιάζει πραξικόπημα στη Λευκορωσία
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ προωθούν επίμονα την πολιτική της επέκτασής τους, ενισχύοντας τη στρατιωτική τους παρουσία γύρω από τη Λευκορωσία», κατήγγειλε ο Lukashenko
Σχετικά Άρθρα
Οι χώρες του ΝΑΤΟ προωθούν επίμονα την πολιτική της επέκτασης της ατλαντικής συμμαχίας και συνεχίζουν τις προκλητικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Alexander Lukashenko σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ προωθούν επίμονα την πολιτική της επέκτασής τους, ενισχύοντας τη στρατιωτική τους παρουσία γύρω από τη Λευκορωσία, διεξάγοντας συνεχώς προκλητικές ασκήσεις στα σύνορά μας», ανέφερε ο Lukashenko σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.
Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, δικαιολογούν τις ενέργειές τους με κάποιες απειλές που φέρονται να προέρχονται από το έδαφος της Λευκορωσίας.
«Οι ηγέτες της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής κατηγορούν τη Λευκορωσία για κάποιες μυθικές επιθετικές προθέσεις», είπε ο Lukashenko.

«Σχεδιάζουν πραξικόπημα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Απρίλιο η Βαρσοβία ενημέρωσε τα κράτη για την απόφασή της να μην εφαρμόσει τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE) όσον αφορά στη Λευκορωσία.
«Αυτή είναι στην πραγματικότητα η τελευταία νομικά δεσμευτική διεθνής πράξη στον τομέα του ελέγχου των όπλων.
Αυτό είναι ήδη ένα επικίνδυνο βήμα.
Πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε όλα αυτά;» διερωτήθηκε ο Lukashenko.
Επεσήμανε επίσης την εκπαίδευση Λευκορώσων μαχητών στο έδαφος γειτονικών χωρών.
«Δεν μιλώ για την εκπαίδευση των προσφύγων μας στο έδαφός τους για να πραγματοποιήσουν στρατιωτικό πραξικόπημα στη Λευκορωσία», είπε ο πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης