Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα ναυπηγήσει 120 πλοία όλων των τύπων για τη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή έως το 2035

Η Ρωσία θα ναυπηγήσει 120 πλοία όλων των τύπων για τη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή έως το 2035
Tα πυρηνικά παγοθραυστικά είναι το καμάρι της Ρωσίας
Τα ρωσικά ναυπηγεία θα ναυπηγήσουν περίπου 120 πλοία διαφόρων τύπων έως το 2035 για την ανάπτυξη της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Murmansk.
«Για το συμφέρον της ανάπτυξης της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής έως το 2035, τα ρωσικά ναυπηγεία σχεδιάζουν να ναυπηγήσουν περίπου 120 πλοία διαφόρων τύπων και για διάφορους σκοπούς.
Αυτά είναι, ειδικότερα, πλοία μεταφοράς αερίου, δεξαμενόπλοια, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων - όλα είναι φυσικά μιας κλάσης ενισχυμένου πάγου, καθώς και πυρηνικών παγοθραυστικών με τα οποία το Murmansk έχει ιδιαίτερη σχέση», είπε σε διάλεξη στο Αρκτικό Πανεπιστήμιο.

Παγοθραυστικά: Το καμάρι της Ρωσίας

Ο Manturov σημείωσε ότι τα πυρηνικά παγοθραυστικά είναι «το καμάρι της χώρας».
«Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει απλώς έναν τέτοιο στόλο και όλα αυτά τα πλοία έχουν έδρα στο Murmansk, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής βάσης συντήρησης», τόνισε.
Η Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή είναι μια ναυτιλιακή διαδρομή και η κύρια θαλάσσια γραμμή στον ρωσικό αρκτικό τομέα.
Εκτείνεται κατά μήκος των βόρειων ακτών της Ρωσίας και των θαλασσών του Αρκτικού Ωκεανού (θάλασσες Barents, Kara, Laptev, Ανατολικής Σιβηρίας, Chukchi και Bering).
Η διαδρομή ενοποιεί τα ευρωπαϊκά και τα λιμάνια της Άπω Ανατολής της Ρωσίας και τις πλωτές εκβολές ποταμών στη Σιβηρία σε ένα ενιαίο σύστημα μεταφορών.
Το μήκος της διαδρομής είναι 5.600 χιλιόμετρα από το στενό Kara στον κόλπο Providence.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης