Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι χτυπούν νευραλγικούς στόχους, καταστρέφουν τις Ουκρανικές Ταξιαρχίες – Ο Zelensky αποπέμπει τον υπουργό Άμυνας

Οι Ρώσοι χτυπούν νευραλγικούς στόχους, καταστρέφουν τις Ουκρανικές Ταξιαρχίες – Ο Zelensky αποπέμπει τον υπουργό Άμυνας
Απέκρουσαν νέο κύμα επίθεσης των Ουκρανών στην Zaporizhia οι ρωσικές δυνάμεις – Διαλύουν τις Ουκρανικές Ταξιαρχίες - INN Poland (Πολωνικό μέσο ενημέρωσης): Φοβούνται την Ρωσία στην Πολωνία, επέβαλλαν απαγόρευση φωτογραφιών… στην μισή Πολωνία 
(upd 21) Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν νευραλγικούς στόχους στην Οδησσό, προελαύνουν στο Kupyansk, και καταστρέφουν τις τελευταίες Ουκρανικές Ταξιαρχίες…
Ο Ουκρανικός στρατός, προσπαθεί αγωνιωδώς να προελάσει νότια του χωριού Robotyne στην νότια Zaporizhia αλλά παραμένει στην γκρίζα ζώνη…
Στην CIA υποστηρίζουν ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα σκοτωθούν αφού η ρωσική αεροπορία είναι ανώτερη…
Την ώρα που η Ουκρανία δεν βρίσκει στρατιώτες να ενισχύσει τις δυνάμεις της και να αναπληρώσει τις μεγάλες της απώλειες, περίπου «280.000 Ρώσοι κατετάγησαν το 2023, ως ώρας»,
ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitri Medvedev.
Στον αντίποδα η πορεία της αντεπίθεσης - φιάσκο ωθεί τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky να αντικαταστήσει τον υπουργό Άμυνας Oleksiy Reznikov.


Asia Times: Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, η πιο δύσκολη φάση.... οι Ουκρανοί πρέπει να σταθεροποιήσουν το μέτωπο

Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να προσπαθήσουν γρήγορα να σταθεροποιήσουν το μέτωπο και να σταματήσουν τις έντονες εχθροπραξίες, αναφέρει η Asia Times.
 Η γενική κατάσταση στις περιοχές Kherson και Zaporozhye δείχνει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της.
Στο μεταξύ, οι Ουκρανοί έχασαν πολλά τεθωρακισμένα οχήματα και υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
Η Asia Times σημειώνει ότι η μόνη ελπίδα είναι να προσπαθήσουν να σταθεροποιήσουν το μέτωπο κερδίζοντας χρόνο για να κινητοποιήσουν νέες δυνάμεις, να τις εκπαιδεύσουν και να επανεξοπλίσουν τα στρατεύματά τους.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Asia Times, η Αμερική συνεχίζει να αναλαμβάνει μεγάλους κινδύνους, όπως οι αποφάσεις για την προμήθεια πυρομαχικών διασποράς και τώρα αντιαρματικών πυραύλων απεμπλουτισμένου ουρανίου.
"Η χρήση των πόρων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση στη Ρωσία ενέχει επίσης έναν κίνδυνο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη.
Εάν η κλιμάκωση από την Ουάσιγκτον συνεχιστεί, είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες", προειδοποιεί η Asia Times

Τέλος ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Η ήττα στην αντεπίθεση φέρνει αλλαγές στην ουκρανική ηγεσία με τον υπουργό Άμυνας να εκπαραθυρώνεται από τον Zelensky.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε απόψε (3/9/2023) ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το Κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Oleksiy Reznikov και να τον αντικαταστήσει με τον Rustem Umerov, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.
Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου προς το έθνος, προαναγγέλλει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αναδιοργάνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας εν καιρώ πολέμου.
«Νομίζω ότι το υπουργείο χρειάζεται νέες προσεγγίσεις και άλλες μορφές επικοινωνίας τόσο με τον στρατό όσο και με την κοινωνία γενικότερα.
Τώρα, το υπουργείο θα πρέπει να διευθύνεται από τον Rustem Umerov.
Η Ουκρανική Verkhovna Rada (Κοινοβούλιο) γνωρίζει πολύ καλά αυτόν τον άνθρωπο και ο Umerov δεν χρειάζεται πρόσθετες συστάσεις.
Περιμένω από το κοινοβούλιο να υποστηρίξει αυτήν την υποψηφιότητα», δήλωσε ο Zelensky.

Οι ρώσοι χτυπούν την Οδησσό - Έπληξαν δεξαμενές καυσίμων των Ουκρανών 


Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Reni στην περιοχή της Οδησσού της Ουκρανίας, όπου βρίσκεται το εμπορικό λιμάνι, σύμφωνα με την ουκρανική έκδοση του Mirror of the Week.
«Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Reni».
Νωρίτερα, το μέσο Zerkalo Nedeli ανέφερε ισχυρή έκρηξη στην Οδησσό.
Όπως έγινε γνωστό η ρωσική αεροδιαστημική δύναμη πραγματοποίησε μαζική επίθεση με drone εναντίον δεξαμενών καυσίμων του ουκρανικού στρατού.
«Η Ρωσική Αεροδιαστημική Δύναμη πραγματοποίησε ομαδικό χτύπημα με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αυτή τη νύχτα κατά αποθήκες καυσίμων που χρησιμοποιούνται για προμήθειες σε στρατιωτικά οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο λιμάνι του Reni στην περιοχή της Οδησσού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαδικτυακού χάρτη αεροπορικής ειδοποίησης του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, κηρύχθηκε αεροπορικός συναγερμός στην περιοχή της Οδησσού.
Οι επιθέσεις στην ουκρανική υποδομή των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησαν στις 10 Οκτωβρίου 2022, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, πίσω από την οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, βρίσκονται οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.
Τα πλήγματα πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη τη Ουκρανία

Οι ρώσοι χτύπησαν χώρους στάθμευσης τεθωρακισμένων

Στρατιώτες της ομάδας στρατευμάτων "Dnepr" έπληξαν το κέντρο ελέγχου μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) στην κατεύθυνση Kherson, καθώς και τον χώρο αποθήκευσης όπλων και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Βαρύτατες είναι οι απώλειες των Ουκρανών από τα ρωσικά πλήγματα στην Kherson.
Μέσα σε 24 ώρες έχασαν έως και 60 στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε εξήντα Ουκρανούς στρατιώτες, ένα τανκ και πέντε οχήματα μάχης στις περιοχές της Kherson ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών και των πυρών του ρωσικού πυροβολικού», ανέφερε το υπουργείο.

Απέκρουσαν νέο κύμα επίθεσης των Ουκρανών στην Zaporizhia οι ρωσικές δυνάμεις – Διαλύουν τις Ουκρανικές Ταξιαρχίες

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε ένα νέο κύμα ουκρανικών επιθέσεων στο Zaporozhye και σε πολλές άλλες κατευθύνσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στις 2 Σεπτεμβρίου.
Οι ρώσοι τόνισαν ότι τέσσερις επιθέσεις από τις 47η, 65η μηχανοκίνητες ταξιαρχίες της Ουκρανίας, την 46η Ταξιαρχία, την 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Επιθέσεως και την 15η Ταξιαρχία Εθνοφρουράς απωθήθηκαν κοντά στο Robotyne.
Οι απώλειες της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 115 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα καθώς και πέντε ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα, ένα M777 αμερικανικής κατασκευής, ένα M119 αμερικανικής κατασκευής, ένα οβιδοβόλο Msta-B και ένα D-30.

Εν τω μεταξύ, προς την κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, η αεροπορία και το πυροβολικό της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Vostok στo Ugledar.
Η ομάδα κατέστρεψε επίσης μια αποθήκη πυρομαχικών της 117 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας κοντά στην Kamyshevakha.
Συνολικά 105 ουκρανοί σκοτώθηκαν και τέσσερα άρματα μάχης, τρία μαχητικά οχήματα πεζικού, έξι μηχανοκίνητα οχήματα, δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Akatsiya και Gvozdika καθώς και δύο οβίδες D-20 και D-30 εξουδετερώθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε επίσης πέντε επιθέσεις από τις ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας 129 και 241 κοντά στο Artyomovsk, γνωστό ως Bakhmut, καθώς και τρεις επιθέσεις από την 109η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας και την 79η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου κοντά στη Maryinka.

Οι δυνάμεις του Κιέβου έχασαν 250 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, ένα μαχητικό όχημα πεζικού, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο μηχανοκίνητα οχήματα, ένα σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας Strela-10, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab πολωνικής κατασκευής καθώς και τέσσερα συρόμενα οβιδοβόλα. δύο D-20, ένα D-30 και ένα M119 αμερικανικής κατασκευής, κατά τη διάρκεια των μαχών προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην κατεύθυνση του Kupyansk, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Zapad εξαπέλυσε επιθέσεις κατά των μονάδων της 103ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά στην Kislovka.
Έως και 40 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο μηχανοκίνητα οχήματα, ένα αμερικανικής κατασκευής ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777 και ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο D-20 εξουδετερώθηκαν.

Στην κατεύθυνση του Krasny Liman, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Tsentr απέκρουσε δύο επιθέσεις της 5ης Ταξιαρχίας Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας και της 67ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας κοντά στην Chervonaya Dibrova.
Η ομάδα στόχευσε επίσης την 63η και την 67η μηχανοκίνητη ταξιαρχία κοντά στο Torskoye και το Kuzmino.
Περισσότεροι από 60 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών…

Η Ουκρανία δεν βρίσκει στρατιώτες, αλλά «280.000 Ρώσοι κατετάγησαν το 2023», ανακοίνωσε ο Medvedev

Περίπου 280.000 πολίτες έχουν μέχρι σήμερα εγγραφεί εντός του 2023, για επαγγελματική θητεία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε την Κυριακή 3/9, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος Dmitri Medvedev.
Επισκεπτόμενος τη Ρωσική Άπω Ανατολή ο ίδιος είπε, ότι συναντήθηκε με ντόπιους αξιωματούχους προκειμένου να συνεργαστούν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
“Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, από την 1η Ιανουαρίου του 2023, περίπου 280.000 πολίτες έγιναν δεκτοί στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων επί τη βάσει της υπογραφής συμβολαίων”, μέσα σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και έφεδροι μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Medvedev.
Την προηγούμενη χρονιά, η Ρωσία ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την αύξηση του αριθμού του μάχιμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεών της κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 30% στο 1,5 εκατομμύρια μέλη.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τις βαριές, αλλά μη ανακοινώσιμες ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Η Ουγγαρία επιμένει η Ρωσία χρειάζεται εγγυήσεις ασφαλείας, λάθος η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η ουγγρική κυβέρνηση πιστεύει ότι για να επιλυθεί η ουκρανική σύγκρουση, οι δυτικές χώρες θα πρέπει να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας στη Ρωσία και να μην εντάξουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, τόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Gergely Guiyash, μιλώντας σε φοιτητές του καλοκαιρινού πανεπιστημίου στο Vite (περιοχή Feyer).
«Ο δυτικός κόσμος, που υποστηρίζει την Ουκρανία, θα πρέπει να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στη Ρωσία, και να μην εντάξει στο ΝΑΤΟ τους Ουκρανούς», είπε ο Gouyash σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI.
Επιβεβαίωσε επίσης την άποψη της ουγγρικής κυβέρνησης ότι οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης μπορούν να είναι αποτελεσματικές μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετάσχουν σε αυτές μαζί με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Reuters: Οι ΗΠΑ στέλνουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ σύντομα πρόκειται να στείλουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία, κίνηση που θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις τους με τη Ρωσία, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα υο Reuters.
Τα βλήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν σε εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα, θα χρησιμοποιηθούν από τα αμερικανικά άρματα μάχης M-1 Abrams που θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ουκρανία εντός των επόμενων εβδομάδων.
Τον Μάρτιο, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το πρώτο που ανακοίνωσε ότι θα δώσει τα επικίνδυνα πυρομαχικά στην Ουκρανία, για χρήση σε βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2.
Τα πυρομαχικά κατασκευάζονται από το υποπροϊόν του ουρανίου που έχει υποστεί επεξεργασία για την πυρηνική ενέργεια και τα πυρηνικά όπλα.
Στην αντιαρματική χρήση, το απεμπλουτισμένο ουράνιο αποτιμάται για την πυκνότητά του, η οποία είναι 1,7 φορές η πυκνότητα του μολύβδου.
Τοποθετείται σε οπλισμό που μοιάζουν με βελάκια, τα οποία με τη σειρά τους εμπεριέχονται σε βλήματα.
Διαπερνούν τη θωράκιση ενός τανκ και στη συνέχεια αναφλέγονται όταν έρχονται σε επαφή με το οξυγόνο μέσα στο στοχευόμενο όχημα.

New York Times: Οι ρώσοι χρησιμοποιούν νέες μεθόδους στα ναρκοπέδια, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές

Οι New York Times ανέφεραν στις 2 Σεπτεμβρίου επικαλούμενοι ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπλώνουν εύφλεκτους μηχανισμούς σε ναρκοθετημένα πεδία και τα πυροδοτούν με χειροβομβίδες από drone, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις καθαρίζουν νάρκες από τις περιοχές σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις ουκρανικές προσπάθειες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων που επέτρεψαν Ουκρανικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε ορισμένες περιοχές.
Ο Διοικητής του Κέντρου Πληροφοριών των Αμυντικών Δυνάμεων της Εσθονίας, συνταγματάρχης Margo Grosberg, ανέφερε την 1η Σεπτεμβρίου ότι οι δυνατότητες του ουκρανικού πυροβολικού είναι «ίσες ή ακόμα καλύτερες» από αυτές των ρωσικών δυνάμεων και μπόρεσαν να απωθήσουν τις ρωσικές μονάδες πυροβολικού από την πρώτη γραμμή, εμποδίζοντάς τις να υποστηρίξουν Ρωσικές δυνάμεις.
Αυτή η παρατήρηση δεν είναι καθολικά αληθής σε όλη την πρώτη γραμμή, καθώς οι ουκρανικές μονάδες αναφέρουν τακτικά ότι δέχονται ισχυρά πυρά του ρωσικού πυροβολικού που διορθώνονται από ρωσικά drones.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Με τα F-16 οι περισσότεροι Ουκρανοί πιλότοι θα σκοτωθούν

Η επιθυμία του Κιέβου να αποκτήσει μαχητικά F-16 από τη Δύση θα οδηγήσει στο θάνατο Ουκρανών πιλότων, ανέφερε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
Εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέφεραν ότι για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στον εναέριο χώρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, πρέπει να τεθούν σε λειτουργία «τουλάχιστον 160 μαχητικά F-16».
«Χρειάζομαι μόνο ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να κάνω το μεγαλύτερο πάρτι στην ιστορία.
Και τα δύο είναι φαντασία. Αλλά το δικό μου δεν θα σκοτώσει κανέναν.
Οι περισσότεροι Ουκρανοί πιλότοι θα σκοτωθούν» απάντησε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών στο δημοσίευμα.
Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε να εγκρίνει τη μεταφορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς F-16 στο Κίεβο από τη Δανία και την Ολλανδία

Lars Peder Haga (Νορβηγική Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας): Τα σχέδια για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ… είναι τραβηγμένα

Το σχέδιο για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα ρωσικά εδάφη δεν έχει λόγους εφαρμογής, ανέφερε ο Lars Peder Haga, ερευνητής στη Σχολή της Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας…
Αυτή η επιλογή φαίνεται τραβηγμένη
Ταυτόχρονα, είναι πιθανό η σύγκρουση να τελειώσει με μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με την οποία τα κατεχόμενα θα παραμείνουν στη Ρωσία.
Θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τους ρώσους».
Εξήγησε ότι το σχέδιο παράδοσης εδαφών με αντάλλαγμα την ένταξη στη συμμαχία είναι πρακτικά αδύνατο, αφού απαιτεί συμφωνία όχι μόνο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά και 30 μελών του ΝΑΤΟ.
Τον Αύγουστο, η εφημερίδα Verdens Gang ανέφερε ότι ο Stian Jenssen, επικεφαλής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ , δεν αποκλείει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέλος της συμμαχίας με αντάλλαγμα την εκχώρηση μέρους των εδαφών… αργότερα ανασκεύασε αυτές τις δηλώσεις…

INN Poland (Πολωνικό μέσο ενημέρωσης): Φοβούνται την Ρωσία στην Πολωνία, επέβαλλαν απαγόρευση φωτογραφιών… στην μισή Πολωνία

Οι πολωνικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης πολλών αντικειμένων λόγω φόβου «κατασκοπίας» από τη Ρωσία, ανέφερε το πολωνικό μέσο ενημέρωσης INN Poland.
Στην Πολωνία, εισήχθησαν νέοι παράλογοι κανόνες που απαγορεύουν τη φωτογράφιση πολλών αντικειμένων.
Αλλά δεν είναι γνωστό ποια.
Η λίστα των αντικειμένων που δεν μπορούν να φωτογραφηθούν είναι εξαιρετικά μεγάλη και ο ορισμός τους είναι πολύ ευρύς… θα περιλαμβάνει τη μισή Πολωνία».
Σύμφωνα με το INN Poland, κανείς δεν θα δει τη λίστα με τα αντικείμενα που απαγορεύεται να φωτογραφηθούν, αφού πιστεύεται ότι η λίστα με τοποθεσίες που είναι σημαντικές για την άμυνα μπορεί να γίνει «μενού» για κατασκόπους και σαμποτέρ.
Εδώ εδράζεται το παράλογο της απαγόρευσης.
Επιπλέον, οι φωτογραφίες σε δημόσιους χώρους μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα με την αστυνομία, καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούν να πάρουν το τηλέφωνο από τον πολίτη που τράβηξε τη φωτογραφία.

Sussidiario: Το σχέδιο του Zelensky να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Κριμαία χωρίς μάχη δεν είναι ρεαλιστικό

Το σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Κριμαία χωρίς μάχη είναι απολύτως μη ρεαλιστικό, ανέφερε η εφημερίδα Sussidiario
«Η κατάσταση για την οποία μιλάει ο Zelensky είναι απολύτως μη ρεαλιστική: οι Ουκρανοί δεν βρίσκονται στο στάδιο της διάρρηξης των ρωσικών συνόρων και δεν ανακτούν εδάφη βόρεια της Κριμαίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε μια υπόθεση εργασίας για το μέλλον που ελπίζει, αλλά απέχει πολύ».
Πρόσθεσε επίσης ότι οι δηλώσεις του Κιέβου για την διάσπαση του ρωσικού μετώπου δεν είναι αληθινές.
Επιπλέον, οι «τρομερές απώλειες» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι εμφανείς και σε πολλά σημεία δεν έχουν φθάσει στην πρώτη γραμμή άμυνας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει επανειλημμένα δηλώσει την επιθυμία του να καταλάβει την Κριμαία.
Πρόσφατα, ανακοίνωσε την προετοιμασία μιας λίστας με ολοκληρωμένα βήματα για την «ανακατάληψη» της χερσονήσου, υποσχόμενος να την επανεντάξει γρήγορα στον «κρατικό ιστό της Ουκρανίας».

Οι Ρώσοι απέκρουσαν ουκρανικές επιθέσεις με drones σε Kursk - Belgorod

Απετράπη ακόμη μία ουκρανική επίθεση στην ρωσική περιοχή Kursk την Κυριακή (3/9/2023).
Δύο ουκρανικά drones εξουδετερώθηκαν στην περιοχή του Kursk, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, δήλωσε ο κυβερνήτης Roman Starovoit στο κανάλι του στο Telegram.
Δύο UAV εξουδετερώθηκαν στις συνοριακές περιοχές κοντά στο χωριό Kozino, στην περιοχή Rylsky, και κοντά στο χωριό Gornal, στο Sudzhansky.
Και τα δύο ουκρανικά drones εξουδετερώθηκαν με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Οι Ρώσοι απέτρεψαν παρόμοια επίθεση και στο Belgorod.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρώσων σε Kupyansk και Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove στις 2 Σεπτεμβρίου και προχώρησαν πρόσφατα.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν την 1 και 2 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νότια της Βιλσάνα (14 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και νοτιοανατολικά της Νοβογιεχόριβκα (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αρκετές ουκρανικές θέσεις βόρεια της Πετροπάβλιβκα (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk), δυτικά του Svatove προς τον ποταμό Όσκιλ και κοντά στο Σίνκιβκα (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στη Novoyehorivka και στο Novoselivske (15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Svatove).
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανέφερε την 1η Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να προχωρήσουν στη δασική περιοχή Serebryanske (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna). Πλάνα που δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου δείχνουν στοιχεία της 21ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια) που επιχειρεί κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna….

Μάχες στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 2 Σεπτεμβρίου και προχώρησαν.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει κοντά στο Klishchiivka, αν και αυτά τα κέρδη πιθανότατα δεν είναι πρόσφατα.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε την 1η Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν απροσδιόριστες επιτυχίες κοντά στο Kurdyumivka, Klishchiivka και Andriivka (όλα 7-13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut), το οποίο ο Malyar χαρακτήρισε ως το κέντρο των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 2 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν την 1η και 2η Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στην Μπερκίβκα (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut), στην Klishchiivka και στην Kurdyumivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κοντά στο Klishchiivka και το Kurdyumivka και ότι στοιχεία της Ρωσικής 4ης Ταξιαρχίας (2ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk [LNR]) επιχειρούν κοντά στο Klishchiivka.

Νότιος άξονας

Οι μάχες συνεχίζονται στη δυτική Περιφέρεια του Donetsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη βόρεια της Pavlivka (30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk), αν και αυτά τα κέρδη πιθανότατα δεν είναι πρόσφατα.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ των περιφερειών Donetsk και Zaporizhia στις 2 Σεπτεμβρίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις κοντά στο Pryyutne (15 χλμ νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka), στο Urozhaine (9 χλμ νότια της Velyka Novosilka ), και το Staromayorske (9 χλμ νότια της Velyka Novosilka).
Οι ουκρανικές δυνάμεις ενέτειναν τους βομβαρδισμούς των ρωσικών θέσεων κατά μήκος της γραμμής Staromayorske-Pryyutne.
Μάχες στην Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 2 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Robotyne (10 χλμ νότια του Orikhiv) και το Verbove (18 χλμ νοτιοανατολικά του Orikhiv).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέχουν θέσεις στο νότιο τμήμα του Robotyne ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα νότια περίχωρα του οικισμού σε απροσδιόριστες θέσεις νοτιότερα.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ρωσικές θέσεις ανατολικά της Novoprokopivka (13 χλμ νότια του Orikhiv) και ότι οι μάχες είναι σε εξέλιξη μεταξύ Novoprokopivka και Verbove.
λλλλλλλλλλλλλλλλλ123.jpg


Luhansk_Battle_Map_Draft_September_22023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_12023_1.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_22023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_September_22023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_22023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης