Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Η ήττα και η διαφθορά φέρνουν αλλαγές στην ηγεσία - Ο Zelensky αποπέμπει τον υπουργό Άμυνας Oleksiy Reznikov

Ουκρανία: Η ήττα και η διαφθορά φέρνουν αλλαγές στην ηγεσία - Ο Zelensky αποπέμπει τον υπουργό Άμυνας Oleksiy Reznikov
Νέος υπουργός Άμυνας ο επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας
Η ήττα στην αντεπίθεση αλλά και η διαφθορά φέρνει αλλαγές στην ουκρανική ηγεσία με τον υπουργό Άμυνας να εκπαραθυρώνεται από τον Zelensky.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε απόψε (3/9/2023) ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το Κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Oleksiy Reznikov και να τον αντικαταστήσει με τον Rustem Umerov, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.
Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου προς το έθνος, προαναγγέλλει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αναδιοργάνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας εν καιρώ πολέμου.
Ο Reznikov χρεώνεται τη μεγάλη διαφθορά στα στρατολογικά γραφεία και την αποφυγή επιστράτευσης των οικονομικά πιο εύρωστων Ουκρανών.
Επί της ουσίας όμως του χρεώνουν ότι από το συγκεκριμένο κύκλωμα διαφθοράς αποκλείστηκαν ...άλλα ισχυρά κέντρα εξουσίας στην Ουκρανία.

Zelensky: Νέες μορφές επικοινωνίας με την κοινωνία

«Νομίζω ότι το υπουργείο χρειάζεται νέες προσεγγίσεις και άλλες μορφές επικοινωνίας τόσο με τον στρατό όσο και με την κοινωνία γενικότερα.
Τώρα, το υπουργείο θα πρέπει να διευθύνεται από τον Rustem Umerov.
Η Ουκρανική Verkhovna Rada (Κοινοβούλιο) γνωρίζει πολύ καλά αυτόν τον άνθρωπο και ο Umerov δεν χρειάζεται πρόσθετες συστάσεις.
Περιμένω από το κοινοβούλιο να υποστηρίξει αυτήν την υποψηφιότητα», δήλωσε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης