Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τo CVC εξαγοράζει την ολλανδική DIF Capital Partners αντί 1 δισ. ευρώ

Τo CVC εξαγοράζει την ολλανδική DIF Capital Partners αντί 1 δισ. ευρώ
Η συναλλαγή, η οποία θα ανακοινωθεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, έχει σκοπό να βοηθήσει τη CVC να επεκτείνει το φάσμα των επενδυτικών της δραστηριοτήτων
Η ευρωπαϊκή εταιρεία private equity CVC πρόκειται να αγοράσει το πλειοψηφικό ποσοστό της ολλανδικής DIF Capital Partners αντί 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times.
Η συναλλαγή, η οποία θα ανακοινωθεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, έχει σκοπό να βοηθήσει τη CVC να επεκτείνει το φάσμα των επενδυτικών της δραστηριοτήτων πριν από την πολυαναμενόμενη IPO της.
Η απόφαση για την απόκτηση της DIF συνδέεται με το γεγονός πως οι μεγαλύτεροι οίκοι ιδιωτικών μετοχών συνωστίζονται σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως οι ιδιωτικές πιστώσεις και οι υποδομές.
Η DIF ιδρύθηκε το 2005 και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 16 δισ. ευρώ.
Επίσης απασχολεί περισσότερους από 200 επαγγελματίες σε 11 γραφεία.
Η εταιρεία που ασχολείται με τον κλάδο των υποδομών επενδύει σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τους FT, οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της CVC στις «παραδοσιακές εξαγορές», όπως η Blackstone και η Apollo, είναι πλέον διαφοροποιημένοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που αγωνίζονται για να αυξήσουν το μέγεθος κάθε επενδυτικής τους στρατηγικής και να προσφέρουν ροές εσόδων από αμοιβές στους επενδυτές του χρηματιστηρίου.
Ο κλάδος των υποδομών έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα προσοδοφόρος τομέας για ορισμένους από τους ανταγωνιστές της CVC, συμπεριλαμβανομένων των EQT, KKR και Brookfield, οι οποίοι μπόρεσαν να συγκεντρώσουν μια σειρά από ολοένα και μεγαλύτερα κεφάλαια για να επενδύσουν σε τέτοιου είδους συμφωνίες.
Η συμφωνία είναι επίσης ένα σημάδι των αυξανόμενων φιλοδοξιών της CVC, αφότου η εταιρεία συγκέντρωσε 26 δισ. ευρώ για το μεγαλύτερο κεφάλαιο εξαγοράς στην ιστορία.
Τα τελευταία χρόνια η CVC έχει επεκταθεί επίσης στην αγορά των second-hand fund stakes μέσω της εξαγοράς της Glendower Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης