Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κίεβο ο Blinken: Να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει αυτό που χρειάζεται

Στο Κίεβο ο Blinken: Να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει αυτό που χρειάζεται
Προς νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους άνω του 1 δις δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι ότι η Ουκρανία θα έχει όλα όσα χρειάζεται, όχι μόνο για την επιτυχία της αντεπίθεσης της αλλά και μακροπρόθεσμα, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αποτελεί έναν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken μετά τη συνάντηση του στο Κίεβο με τον Ουκρανό ομόλογό του, Dmytro Kuleba.
«Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας καθώς οικοδομούν και ανοικοδομούν μια ισχυρή οικονομία, μια ισχυρή δημοκρατία» ανέφερε ο Blinken, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ουκρανία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Blinken αναμένεται να ανακοινώσει ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας άνω του 1 δις δολαρίων, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.

Τι λέει η Ρωσία

Ερωτηθείς για την επίσκεψη Blinken στο Κίεβο, ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε πως η Μόσχα πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης