Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κερδισμένη η Κίνα από το embargo της Δύσης στη Ρωσία - Αγοράζει φυσικό αέριο από τη Gazprom στο 50% της ευρωπαϊκής τιμής

Κερδισμένη η Κίνα από το embargo της Δύσης στη Ρωσία  - Αγοράζει φυσικό αέριο από τη Gazprom στο 50% της ευρωπαϊκής τιμής
Η Ρωσία θα πουλάει φυσικό αέριο μέσω αγωγών στην Κίνα σε μέση τιμή 271,6 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα το 2024 αλλά στην Ευρώπη θα το δίνει σε μέση τιμή 481,7 δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Πολύ κερδισμένη βγαίνει η Κίνα από την απόφαση των Ευρωπαίων να επιβάλλουν embargo στα ρωσικά ενεργειακά προϊοντα, καθώς η Ρωσία σχεδιάζει να της πουλήσει φυσικό αέριο σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτήν που θα πληρώσουν οι αγοραστές της Ευρώπης, αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg.
Το ρεπορτάζ επικαλείται τα επίσημα έγγραφα με τις προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία ως το 2026 που υποβάλλονται στον πρωθυπουργό της Ρωσίας Mikhail Mishustin και τα οποία δείχνουν ότι η Ρωσία θα πουλάει φυσικό αέριο μέσω αγωγών στην Κίνα σε μέση τιμή 271,6 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα το 2024.
Αντίθετα, στους αγοραστές του στην Ευρώπη και την Τουρκία, θα το δίνει σε μια μέση τιμή 481,7 δολαρίων.
Οι τιμές θα παραμείνουν σε αυτα τα επίπεδα έως το 2026, με σταδιακές μειώσεις με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το 2023, εν τω μεταξύ, η Ρωσία θα πουλήσει πουλήσει φυσικό αέριο στην Κίνα με μέση τιμή 297,3 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, ενώ οι υπόλοιποι πελάτες στην Ευρώπη και την Τουρκία θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 500,6 δολάρια.
Παράλληλα, η Ρωσία προσδοκά ότι ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom θα μπορει να προμηθεύσει φυσικό αέριο την Κίνα με σύμβαση 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω του αγωγού Power of Siberia.
Οι οικονομικοί δεσμοί ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα έχουν ενισχυθεί από το Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και ακολούθησαν οι δυτικές κυρώσεις, με αποτέλεσμα η Ρωσία να αναζητήσει την ενίσχυσή των εμπορικών της δεσμών με την Κίνα για να ανακατευθύνει τις εξαγωγές των ενεργειακών της πόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης