Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Tετ-α-τετ Lavrov - Zelensky; - Αμφότεροι παρόντες σε ειδική συνεδρίαση του ΣΑ για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο

ΟΗΕ: Tετ-α-τετ Lavrov - Zelensky; - Αμφότεροι παρόντες σε ειδική συνεδρίαση του ΣΑ για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο
Η τελευταία δια ζώσης συνάντηση Lavrov - Zelensky έλαβε χώρα και πάλι στο περιθώριο του ΣΑ του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβρη του 2022
Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης (από τον Φεβρουάριο του 2022) o Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky ενδέχεται να συνυπάρξει διπλωματικά με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
H εν λόγω συνεδρίαση αφορά στο Ουρανικό και εκεί ο Zelensky είναι πιθανόν να έχει τετ-α-τετ με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, δεδομένου ότι ο Lavrov αναμένεται να πάρει το λόγο.
Όταν ο Ουκρανός πρόεδρος ερωτήθηκε από τα διεθνή μέσα για το κατά πόσο θα παραμείνει στην αίθουσα για να ακούσει το Lavrov, δήλωσε: «Δεν ξέρω πώς θα είναι, πραγματικά» συμπληρώνοντας πως κανείς «δεν μπορεί να εμπιστευτεί» τη Ρωσία.
Στη χθεσινή του τοποθέτηση ενώπιον της ολομέλειας των Ηνωμένων ΕΘνών, ο Zelensky σημείωνεται πως μίλησε αρκετά επιθετικά, κάνοντας λόγο ακόμα και για «γενοκτονία» της Ρωσίας.
Ενώ δε δίστασε να προειδοποιήσει ακόμα και τους συμμάχους της Ρωσίας -παρουσία του Tayipp Erdogan στην αίθουσα- να σταματήσουν τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με την Μόσχα.
Υπενθυμίζεται πως η τελευταία δια ζώσης συνάντηση Lavrov - Zelensky έλαβε χώρα και πάλι στο περιθώριο του ΣΑ του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβρη του 2022.
Τότε, ο Zelensky είχε αποχωρήσει εκνευρισμένος από την αίθουσα λόγω της καυστικής ομιλίας του Sergey Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης