Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ο Putin είναι καλύτερα προετοιμασμένος από την Δύση, έχει σαφές όραμα, παίζει μεγάλο παιχνίδι

Washington Post: Ο Putin είναι καλύτερα προετοιμασμένος από την Δύση, έχει σαφές όραμα, παίζει μεγάλο παιχνίδι
«Η υποστήριξη για την Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει ήδη ρωγμές» τονίζει ο αρθρογράφος Richard Nelson σε άρθρο του για την Washington Post
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να αρχίσουν να «παίζουν το μακράς διάρκειας παιχνίδι» στην Ουκρανία, όπως κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Putin, τόνισε ο αρθρογράφος Richard Nelson σε άρθρο για την Washington Post.
Σύμφωνα με την Washington Post, η σύγκρουση στην Ουκρανία υπενθύμισε τη σημασία των μακροπρόθεσμων ανταγωνιστικών στρατηγικών του Ψυχρού Πολέμου, το βασικό σημείο των οποίων ήταν η αντιστοίχιση των δυνατών σημείων με τις αδυναμίες του εχθρού.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει ένα όραμα για αυτό το είδος μακροπρόθεσμης σκέψης».
Σύμφωνα με την Washington Post, η Μόσχα κατανοεί ότι «η ανυπομονησία μπορεί να είναι ένα μοιραίο ελάττωμα των δημοκρατιών» - προτιμούν «πιο απλές, βραχυπρόθεσμες επιλογές».
«Η υποστήριξη για την Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει ήδη ρωγμές», υπενθυμίζοντας ότι το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν δίδαξαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η πολιτική βούληση μπορεί να είναι πιο αποφασιστική από τη στρατιωτική ισορροπία.
Σύμφωνα με την Washington Post, η Ουκρανία θα είναι σε θέση να επιδείξει πολιτική βούληση, αλλά μόνο εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «δεν της τραβήξουν την πρίζα».
Ο Putin παίζει το μεγάλο παιχνίδι τόνισε η Washington Post
Όπως έχει τονίσει ο Putin, οι αμερικανικές αρχές πρέπει πάση θυσία να επιμείνουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία έως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024 και για αυτό το λόγο πιέζουν τους Ουκρανούς να συνεχίσουν τη σύγκρουση, επειδή δεν λυπούνται τους Ουκρανούς που σκοτώνονται…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης