Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κίεβο κλιμάκιο του ΔΝΤ για συμφωνία σε δημοσιονομικούς στόχους και μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανική οικονομία

Στο Κίεβο κλιμάκιο του ΔΝΤ για συμφωνία σε  δημοσιονομικούς στόχους και μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανική οικονομία
Τον Μάρτιο, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε ένα τετραετές πακέτο χρηματοδότησης για την Ουκρανία ύψους 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έφτασε για επίσκεψη στο Κίεβο, προγραμματίζονται συναντήσεις με τις ουκρανικές αρχές, αναφέρει ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη χώρα Vahram Stepanyan στα τοπικά ΜΜΕ την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.
«Η ομάδα του ΔΝΤ, με επικεφαλής την Uma Ramakrishnan, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, ξεκινά συναντήσεις στο Κίεβο την 1η Οκτωβρίου με εκπροσώπους των ουκρανικών αρχών και άλλους βασικούς εταίρους.
Ο διάλογος υψηλού επιπέδου θα επικεντρωθεί σε πολλά υποσχόμενες δραστηριότητες και προκλήσεις στην στο πλαίσιο της διευρυμένης διευκόλυνσης ταμείου (EFF) που εφαρμόζει η Ουκρανία με την υποστήριξη του ΔΝΤ», αναφέρει  Stepanyan 
Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξεκίνησε τεχνικές συζητήσεις με εκπροσώπους της Ουκρανίας στις 25 Σεπτεμβρίου στη Βαρσοβία στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη δεύτερη αναθεώρηση του διευρυμένου προγράμματος χρηματοδότησης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ολοκλήρωσε την πρώτη αναθεώρηση του διευρυμένου προγράμματος χρηματοδότησης τον Ιούνιο ενώ η Ουκρανία έλαβε περίπου 890 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για δημοσιονομική στήριξη.
Τον Μάρτιο, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε ένα τετραετές πακέτο χρηματοδότησης για την Ουκρανία ύψους 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Συνολικά, φέτος το Κίεβο έχει την ευκαιρία να λάβει τρεις δόσεις συνολικού ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσίευσε αργότερα 19 δέσμες διαθρωτικών μέτρων τα οποία η Ουκρανία υποσχέθηκε να εφαρμόσει ως μέρος ενός προγράμματος δανεισμού 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης