Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Αποκάλυψη: Το Πεντάγωνο έχει εξαντλήσει όλη τη βοήθεια που μπορεί να στείλει στην Ουκρανία

ΗΠΑ - Αποκάλυψη: Το Πεντάγωνο έχει εξαντλήσει όλη τη βοήθεια που μπορεί να στείλει στην Ουκρανία
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν είναι σε θέση να στείλει άλλη χρηματοδοτική ενίσχυση στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει εξαντλήσει σχεδόν όλη τη διαθέσιμη χρηματοδότηση για την ασφάλεια στην Ουκρανία», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου υπό το καθεστώς της ανωνυμίας σύμφωνα με αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Οι δηλώσεις έγιναν αφότου το Κογκρέσο μπλόκαρε οποιαδήποτε νέα κονδύλια για την Ουκρανία καθώς οι Αμερικανοί νομοθέτες δέχθηκαν μια τελευταία συμφωνία δαπανών σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το shutdown.
Ενώ η κυβέρνηση Biden ζήτησε επιπλέον 20,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το Κίεβο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy αποφάσισε να αποκλείσει κάθε τέτοια βοήθεια από το νομοσχέδιο για τις κρατικές δαπάνες για την αντιμετώπιση ενός shutdown το συντομότερο δυνατό, το οποίο εάν ερχόταν θα προκαλούσε σοκ στην Ευρώπη και την Ουκρανία.
Ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας Michael McCord σε επιστολή του προς τους ηγέτες του Κογκρέσου είχε προειδοποιήσει ότι «χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση τώρα, θα έπρεπε να καθυστερήσουμε ή να περιορίσουμε τη βοήθεια για να ανταποκριθούμε στις επείγουσες απαιτήσεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής άμυνας και πυρομαχικών που είναι κρίσιμα και επείγοντα τώρα, καθώς ετοιμάζεται να διεξαγάγει μια χειμερινή επίθεση».
Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί έχουν επανειλημμένα αμφισβητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, η οποία έχει αυξηθεί στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης