Διεθνή

Kiyosaki: Προσεύχομαι για ειρήνη στο Ισραήλ – Οι τρεις παράγοντες που θα σπείρουν οικονομικό χάος

Kiyosaki: Προσεύχομαι για ειρήνη στο Ισραήλ – Οι τρεις παράγοντες που θα σπείρουν οικονομικό χάος
Ο Robert Kiyosaki έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την επερχόμενη καταστροφή που πιστεύει ότι θα προκύψει
Την ευχή του να υπάρξει ειρήνη το συντομότερο δυνατόν στη Μέση Ανατολή, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις Hamas και Ισραήλ, εξέφρασε μέσω X (πρώην Twitter) ο γνωστός οικονομολόγος και συγγραφέας Robert Kiyosaki, διανθίζοντάς την με προειδοποιήσεις για το οικονομικό μέλλον των ΗΠΑ όσο και του κόσμου, δεδομένου ότι, ως γνωστόν, όταν βήχει η Αμερική, ο υπόλοιπος κόσμος παθαίνει πνευμονία…
Ειδικότερα, ο επενδυτής, στις αναφορές του, επικεντρώνεται στους οικονομικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλουν ή ακόμη και να οδηγήσουν άμεσα σε μια οικονομική καταστροφή, κατά τη διάρκεια της οποίας τα ζοφερά συναισθήματα θα γίνουν πραγματικότητα.
Μάλιστα, ο Kiyosaki, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει τρεις ανησυχητικούς παράγοντες, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θρυαλλίδα δυσμενών εξελίξεων: τον υπερπληθωρισμό, το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) και τη συμπεριφορά της αμερικανικής κυβέρνησης.

#1 Υπερπληθωρισμός

Πράγματι, ο καθηγητής Οικονομικών επεσήμανε πρόσφατα ότι ο υπερπληθωρισμός δεν είναι αυτό που πιστεύουν οι πολλοί, ότι δηλαδή αυξάνονται οι τιμές.
Στην πραγματικότητα «σημαίνει το αντίθετο», κατά την άποψή του, «συμβαίνει το αντίθετο»…
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μειώνεται η αγοραστική δύναμη του χρήματος.
Ως εκ τούτου, για να προστατευθούν από τις επιπτώσεις αυτού του υπερπληθωρισμού, ο Kiyosaki συμβούλεψε τους διαδικτυακούς του φίλους να εφοδιαστούν με περιουσιακά στοιχεία, όπως το βασικό περιουσιακό στοιχείο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) Bitcoin (BTC), καθώς και πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι «και νικητής, όχι ηττημένος».
#2 Αληθινοί κίνδυνοι από το CBDC

Επιπλέον, ο Kiyosaki εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις επιπτώσεις της υποδομής άμεσων πληρωμών «FedNow» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που πολλοί πιστεύουν ότι προετοιμάζει το έδαφος για την εισαγωγή ενός CBDC σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Συγκεκριμένα, ο Kiyosaki υποστήριξε ότι ένα CBDC εκ μέρους της Fed θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ιδιωτικής ζωής, αλλά και την αύξηση της αξίας του χρυσού, του ασημιού, του Bitcoin και των μετρητών, τα οποία πιστεύει ότι θα γίνουν «ανεκτίμητα».
Μάλιστα, προτείνει επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία τέτοιου είδους «τώρα, πριν είναι πολύ αργά».
#3 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ψέματα

Τέλος, ο συγγραφέας του «Rich Dad Poor Dad» επέκρινε την πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Εργασίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των Η.Π.Α. που δείχνει ότι η απασχόληση στις ΗΠΑ αυξάνεται με τον ισχυρότερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών, κατηγορώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι παραποιεί τα γεγονότα.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η έκθεση για την αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν ψέμα και στην πραγματικότητα αναφερόταν σε άτομα που έχουν δύο δουλειές ή εργάτες μερικής απασχόλησης.
Όπως είπε, αυτό βλάπτει τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις γίνονται πλουσιότερες, αποκαλώντας αυτήν την κατάσταση «Μαρξισμό, Σοσιαλισμό, Φασισμό», αντί για καπιταλισμό.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, ο Kiyosaki σαφώς δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τις οικονομικές αρχές των ΗΠΑ, τις ενέργειες των οποίων έχει επικρίνει, καθώς κατά την άποψή του αυξάνουν τις πληθωριστικές πιέσεις και αποδυναμώνουν το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, το οποίο πιστεύει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας.
Σε λίστα θανάτου 725 αμερικανικές τράπεζες

Πέρα από τα παραπάνω, ο Kiyosaki είχε αναφερθεί και στον τραπεζικό τομέα που στοιχειώνει τις ΗΠΑ...
Η αλήθεια είναι πως η τραπεζική κρίση δεν είναι πρόβλημα ποιότητας των πιστωτικών συνθηκών, αλλά έχει αιτία -πλέον- τη μη δυνατότητα χρηματοδότησης του διαρκώς διευρυνόμενου χρέους των ΗΠΑ, που εσχάτως προσπέρασε το ιλιγγιώδες ποσό των 33 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ως εκ τούτου, η πίεση στον χρηματοπιστωτικό τομέα εξακολουθεί να αποτελεί απειλή καθώς μάλιστα όσοι δεν μαθαίνουν από την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν.
Και αυτό που ίσως λίγοι θυμούνται είναι ότι η κρίση των στεγαστικών δανείων ήταν στην πραγματικότητα ένα τρένο-φάντασμα που κινούνταν τόσο αργά, που λίγοι φαντάζονταν τότε τον κατακλυσμό που επρόκειτο να πλήξει τον πλανήτη στο δεύτερο μισό του 2008.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο γνωστός συγγραφέας κρούει για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, προτρέποντας τους επενδυτές να ετοιμαστούν για ένα σενάριο τύπου… Lehman Brothers.
«Η FDIC έχει πάνω από 725 τράπεζες των ΗΠΑ σε λίστα θανάτου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Αμερική δεν χρειάζεται εχθρούς.
Η Αμερική έχει τραπεζίτες. Οι εγκληματίες τραπεζίτες μας ξεκινούν με τον Jerome Powell της Fed, την Janet Yellin του Υπουργείου Οικονομικών μας και τον Jamie Diamond των τραπεζών μας.
Ο Θεός να μας βοηθήσει. Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται εγκληματίες. Έχουν τραπεζίτες» αναφέρει ο Kiyosaki.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης