Τελευταία Νέα
Διεθνή

Milanovic (Κροάτης Πρόεδρος): Το Ισραήλ έχασε τη συμπάθεια μου σε 15 λεπτά - Ηλίθιο να σηκώνουμε τη σημαία του στο ΥΠΕΞ μας

Milanovic (Κροάτης Πρόεδρος): Το Ισραήλ έχασε τη συμπάθεια μου σε 15 λεπτά - Ηλίθιο να σηκώνουμε τη σημαία του στο ΥΠΕΞ μας
Έντονες επικρίσεις από τον Κροάτη πρόεδρο για την άρση της ισραηλινής σημαίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας
Ο Κροάτης Πρόεδρος Zoran Milanovic δήλωσε ότι δεν συμπάσχει το Ισραήλ λόγω των ενεργειών αντιποίνων του στη Γάζα μετά τις επιθέσεις της Hamas το περασμένο Σαββατοκύριακο και επέκρινε την άρση της ισραηλινής σημαίας στο μέγαρο του ΥΠΕΞ της χώρας του.
Σε σχόλια σε ΜΜΕ την Πέμπτη, ο Milanovic εκτόξευσε βέλη στο Ισραήλ για τα αντίποινα του στη Γάζα, τα οποία έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 1.500 ανθρώπους σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, και κάλεσε την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας να επιδείξει την ισραηλινή σημαία έξω από το κτήριο του, ως κίνηση αλληλεγγύης προς τη χώρα, «μια ηλίθια κίνηση».
«Με όλη μου τη συμπάθεια για το Ισραήλ, την οποία δυστυχώς έχασαν μέσα σε 15 λεπτά… δεν υπάρχει θέση για άλλες σημαίες στην Κροατία, εκτός από αυστηρά ρυθμιζόμενες καταστάσεις», είπε ο Milanovic. «Καταδίκασα τις δολοφονίες [της Χαμάς], εξέφρασα ακόμη και αποστροφή και αποστροφή, αλλά το δικαίωμα στην άμυνα δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα στην εκδίκηση και τη δολοφονία αμάχων», πρόσθεσε.
Τα πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα ήρθαν ως απάντηση στις επιθέσεις της Hamas που διεξήγαγαν ένα κύμα επιθέσεων, παραβιάζοντας τα σύνορα της χώρας, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.200 ανθρώπους και πήραν περίπου 150 ομήρους πίσω στη Γάζα.
Ο Milanovic είπε επίσης ότι θα κατέβαζε τις σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο προεδρικό του γραφείο κάτω από την κροατική, λέγοντας ότι «δεν είναι ίδιες» και επομένως δεν πρέπει να κρεμαστούν στο ίδιο επίπεδο.
Εκλεγμένος πρόεδρος το 2020, ο Milanović διετέλεσε στο παρελθόν πρωθυπουργός της Κροατίας μεταξύ 2011 και 2016.
Ο Milanović έχει πρωχωρήσει και σε άλλες σκωπτικές παρατηρήσεις στο παρελθόν, από τη σύγκριση του ουκρανικού πατριωτικού άσματος «Slava Ukraini» με ναζιστικό χαιρετισμό, μέχρι την απειλή ότι θα αποσύρει τα κροατικά στρατεύματα από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στην Ανατολική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης