Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα τελεσίγραφο για την αποχώρηση των Παλαιστινίων αμάχων από τη βόρεια Γάζα - Λήγει στις 1 το μεσημέρι

Νέα τελεσίγραφο για την αποχώρηση των Παλαιστινίων αμάχων από τη βόρεια Γάζα - Λήγει στις 1 το μεσημέρι
Άγνωστο πότε θα αρχίσει η ισραηλινή χερσαία επίθεση
Σχετικά Άρθρα
Νέα προθεσμία, την τρίτη κατά σειρά, στους Παλαιστινίους αμάχους της βόρειας Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς νότο έδωσε την Κυριακή 15/10 ο ισραηλινός στρατός. 
Οι κάτοικοι μπορούν να αναχωρήσουν από τις 10 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μέχρι τη 1 μ.μ. και να ακολουθήσουν μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή, έγραψε στα αραβικά στην πλατφόρμα X ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.
Στην ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως ο στρατός δεν θα επιτεθεί στην οδό αυτή κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο.
Όσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των οικογενειών τους θα πρέπει να κατευθυνθούν προς νότο, αναφέρεται στη δήλωση του ισραηλινού στρατού, στην οποία προστίθεται πως η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα, φροντίζει για τα μέλη της και τις οικογένειές τους.
Επί το παρόντος δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Δημοσίευμα των York Times υποστηρίζουν ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέβαλαν τη σχεδιαζόμενη εισβολή τους στην Λωρίδα της Γάζας λόγω της πυκνής νέφωσης. 
Η χερσαία επίθεση υποτίθεται ότι θα άρχιζε αυτό το σαββατοκύριακο, 14/15/10 αναφέρει το δημοσίευμα, όμως αναβλήθηκε, εν μέρει εξαιτίας του συννεφιασμένου ουρανού, ο οποίος θα δυσκόλευε τους ισραηλινούς πιλότους και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη τρεις υψηλόβαθμούς ισραηλινούς αξιωματικούς, τους οποίους δεν κατονομάζει.
Στην ισραηλινή επίθεση αναμένεται να πάρουν μέρος μονάδες πεζικού, καθώς και άρματα μάχης και μονάδες σκαπανέων και ναρκοσυλλεκτών, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα επικαλουμενη τους αξιωματούχους.
Τις χερσαίες δυνάμεις θα καλύπτουν μαχητικά αεριωθούμενα, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρά πυροβολικού από την ξηρά και τη θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης