Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Όποιος ταυτίζεται με τις απόψεις της Greta Thunberg στηρίζει τρομοκράτες

Ισραήλ: Όποιος ταυτίζεται με τις απόψεις της Greta Thunberg στηρίζει τρομοκράτες
Η νεαρή ακτιβίστρια, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μια ανάρτηση ενός φιλοπαλαιστινιακού λογαριασμού
Ο ισραηλινός στρατός άσκησε έντονη κριτικη στην ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thnberg την Παρασκευή (20/10), αφότου η Σουηδή έστειλε ένα μήνυμα με το οποίο υποστήρζε τους Παλαιστίνιους και ενέκρινε ένα σχόλιο που τόνιζε ότι διαπράττεται γενοκτονία στη Γάζα.
Ειδικότερα, η Thunberg είχε υποστηρίξει πως «ο κόσμος πρέπει να μιλήσει και να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός, δικαιοσύνη και ελευθερία για τους Παλαιστίνιους και όλους τους αμάχους που πλήττονται» εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης Ισραήλ - Παλαιστίνης.
Επιπλέον, η νεαρή ακτιβίστρια, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μια ανάρτηση ενός φιλοπαλαιστινιακού λογαριασμού με έδρα τη Γερμανία που τόνιζε ότι στη Γάζα διαπράττεται γενοκτονία.
Η ομάδα Palestine Speaks μίλησε, μάλιστα, για την «αγανάκτησή της ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα και τον κατασταλτικό κρατικό τρόμο πολλών δυτικών κρατών εναντίον οποιουδήποτε δείχνει και δρα αλληλέγγυα με τους Παλαιστίνιους».
Ως ατνίδραση σε αυτά τα σχόλια, ο ο Arye Sharuz Shalicar, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, επεσήμανε στο POLITICO: «Όποιος ταυτίζεται με την Greta με οποιονδήποτε τρόπο στο μέλλον, κατά την άποψή μου, είναι υποστηρικτής του τρόμου».
Ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό τό που κάνει η Greta, ότι τώρα δείχνει αλληλεγγύη στη Γάζα, ενώ δεν λέει λέξη για τις σφαγές κατά Ισραηλινών, δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν είναι υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά ότι αφήνει τον τρόμο που προκάλεσε η Hamas και Ισλαμική Τζιχάντ κάτω από το τραπέζι σαν να μην υπήρχε».
Σημειώνετα ότι τις τελευταίες ημέρες ένα κύμα φιλοπαλαιστινιακών συγκεντρώσεων και δράσεων σαρώνει όλη την Ευρώπη αρχής γενομένης από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ φυσικά διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές πόλεις της χώρας μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης